Двама боклукчии бяха арестувани днес сутринта в центъра на Париж,

...
Двама боклукчии бяха арестувани днес сутринта в центъра на Париж,
Коментари Харесай

Франция осуети миризлив протест срещу Макрон

Двама боклукчии бяха задържани през днешния ден сутринта в центъра на Париж, откакто откраднаха боклукчийски камион с проекти да изсипят наличието му пред централата на ръководещата партия на президента Еманюел Макрон, съобщи Агенция Франс Прес.

Най-малко десетина служители на реда с бронежилетки и извадени револвери обкръжили машината, която била отмъкната от хранилище в северния 18-и регион на френската столица, близо до офиса на „ Република, Напред! “. Те предизвестили минувачите да се оттеглен, преди да блокират региона, да заловят двамата мъже и за извикат сапьорски екип.

Силите за сигурност са в нараснала паника след серията от офанзиви на джихадисти от 2015 година, като последната бе нахлуване с нож в същия регион на Париж на 12 май.

По същото време през днешния ден над 100 профсъюзни деятели окупираха пространства в офиса на партията, намиращ се край Парижката опера, с цел да стачкуват против проектите на държавното управление за промени в обществения бранш. Те спрели водата и тока в постройката, преди да изоставен.

Служителите в обществения бранш проведоха серия митинги и стачки против проекта за промени, който планува повече срочни контракти и редуциране на 120 000 държавни чиновници от общо 5,6 милиона до края на мандата на Макрон през 2022 година
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР