Двама бизнесмени са печелившите от проектозакона за автомобилна камара, който

...
Двама бизнесмени са печелившите от проектозакона за автомобилна камара, който
Коментари Харесай

ГЕРБ НАПИСА ЗАКОН В ПОЛЗА НА БИЗНЕСМЕНА, ПОДАРИЛ ШЕЙНАТА – УБИЕЦ НА МОСКОВСКИ

Двама предприемачи са печелившите от проектозакона за автомобилна камара, който изкара на митинг стотици рейсове и който е на път да блокира столицата на 25 юни. И двамата са любимци на властта от ГЕРБ, а имената им бяха оповестени на среща в Народното събрание.

Първото име, което излезе на ярко бе на притежателя на „ Карат-С “ Миролюб Столарски. Сред подаръците, които той получи от ГЕРБ бяха линиите на градския превоз в столицата и концесията на гара Пловдив. Оказа се, че Столарски е записал комерсиалната марка „ Българска автомобилна камара “ три месеца преди депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов да внесе за разглеждане проектозакона, който съгласно останалата част от сектора би дал на Столарски и неговите другари права да раздават и лишават лицензите на директните си съперници. Паникьосан Иванов изясни че се е свързал със Столарски и той му е споделил, че марката е трансферирана неизвестно за какво и по кое време на работодателската организация КРИБ.

Любопитна е обаче втората фигура, която стои зад закона на Станислав Иванов – това е съсобственикът на най-голямата автотранспортна компания ПИМК Илиян Филипов. Бизнесменът също се регистрира със скромни, само че от сърце подаръчета от ГЕРБ – получи безпроблемно лиценз за жп транспортьор, както и концесия за дълъг интервал от време на Интермодалния терминал в Пловдив. Филипов обаче стана скандално прочут като „ приятеля – предприемач “, който подари моторната шейна, с която транспортният министър Ивайло Московски катастрофира, при което почина дребния му наследник.

Какви са уловките в проектозакона Столарски?

Според това, което стана ясно след срещата на превозвачите в Народното събрание, са големите права, които би получило управлението на камарата. Столарски и Филипов ще могат да дават и да лишават лицензи за превозваческа активност на директните си съперници на пазара. Освен това те ще имат достъп до документите на всички превозвачи, в това число информация за контрагенти и цени за транспортите.

Интересно е, че против закона Столарски скочиха и компании, които са близки до ГЕРБ. Начело на митинга на автобусните превозвачи бе Ивайло Константинов, който допреди няколко месеца бе народен представител от ГЕРБ и е ръководител на регионалното управление на партията в Дупница.

Протестът на превозвачите извади на повърхността в пряк конфликт двете лобита в превоза на ГЕРБ. Константинов е непосредствен до премиера Борисов, до момента в който Столарски се води „ индивидът “ на Цветанов в превоза.

Това е втори конфликт за по-малко от седмица, откакто импровизирано стана ясно, че махат цялото управление на БДЖ, които също са от квотата на Цветанов. Очаква се резултатът от борбата да стане явен до 25 юни, за когато е плануван народен митинг на превозвачите, в който с изключение на автобусните превозвачи ще вземат присъединяване и огромна част от автотранспортните компании.

Afera.bg
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР