Двама бивши служители на френското външно разузнаване са обвинени в

...
Двама бивши служители на френското външно разузнаване са обвинени в
Коментари Харесай

Двама бивши френски разузнавачи са обвинени в шпионаж в полза на чужда държава


Двама някогашни чиновници на френското външно разузнаване са упрекнати в шпионаж в интерес на непозната страна. Това оповестиха френски правосъдни и държавни източници, представени от Франс прес и Ройтерс.

Френските управляващи не показват за кое непознато държавно управление са работили двамата, само че съгласно в. " Монд " и телевизия Те Ем Се става дума за Китай. Според медиите един от арестуваните е заемал пост в Пекин.

Бившите чиновници на френската Главна дирекция за външна сигурност, както и брачната половинка на един от тях, са привлечени под правосъдна отговорност за " извънредно сериозна " активност, " засягаща фундаменталните ползи на нацията ", заяви в официално съобщение министерството на защитата.

Разследването на триото стартира на 22 декември предходната година по съмнение в държавна измяна. И тримата са разпитани, като за двама от тях е избрана мярка задържане под стража, а за третия - подписка.

Съгласно френското законодателство, обвинените не могат да бъдат публично упрекнати в закононарушение, в случай че не са изправени пред съд.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР