Двама български военнослужещи в Афганистан са доказани с новия коронавирус

...
Двама български военнослужещи в Афганистан са доказани с новия коронавирус
Коментари Харесай

Кошмарна новина от Афганистан: Двама български военни с К-19, единият е много зле

Двама български военнослужещи в Афганистан са потвърдени с новия ковид - офицер и старшина, сподели пред публицисти началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Единият от военнослужещите е интубиран, по тази причина двамата не могат да бъдат превозени у нас с един полет. Днес ще бъде първият полет, а в събота ще се извърши и втори - за другия военнослужещ, който е в по-леко положение. Заедно с управлението на задачата на НАТО "Решителна поддръжка " в азиатската страна е била координирана тяхната здравна евакуация, която се реализира по решение на това управление.

България поема здравната евакуация на военните ни, които са първи такива случаи в контингента ни в Афганистан, уточни адмирал Ефтимов, който взе участие в днешното съвещание на парламентарната комисия по защита. Пред членовете на комисията министърът на защитата Красимир Каракачанов сподели, че персоналното му желание във връзка с военното разузнаване е да предложи в този момент изпълняващия длъжността началник на службата да стане титуляр.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР