Двама български щангисти заминават днес за Иран, където в неделя

...
Двама български щангисти заминават днес за Иран, където в неделя
Коментари Харесай

Двама български щангисти в битка за олимпийски квоти на турнира в Иран

Двама български щангисти отпътуват през днешния ден за Иран, където в неделя и понеделник следва първият за годината олимпийски квалификационен шампионат. На надпреварите в град Рещ, Ангел Русев и Юндер Бейтула ще се опитат да натрупат още точки в борбата за по-предно място в ранглистите, даващо опция да спечелиш виза за игрите в Токио това лято.

Европейският вицешампион за мъже от Батуми 2019 година Русев ще подвига в кат. 61 кг, през предходната година той стана и европейски първенец до 20 година с 3 международни върха за юноши на шампионата в Букурещ през октомври. 18-годишният Ангел е ученик на школата на Тежкоатлетически състезателен клуб „ Русе “ с треньори Кръстина и Радослав Атанасови.

Бейтула пък има остра потребност от участия допълнително надпревари, откакто предходната есен завоюва бронз в изтласкването на кат. 81 кг на международното за мъже в Патая. Юндер е представител на школата в Добрич с треньор Тодор Кирчев.

Българите и старши треньорът на националите Иван Иванов ще пътуват през Доха до Техерен и оттова с вътрешен полет до град Рещ, който се намира на брега на Каспийско море. Щанги федерацията е получила уверения от Министерството на външните работи, че ситуацията в Иран към този момент се възстановява и присъединяване на нашите спортисти не крие опасности.

На шампионата в Рещ категориите са съобразени с олимпийската стратегия за Токио 2020. Състезанията са част от квалификациите за игрите в японската столица това лято. Те са с висок сан при събирането на точки за ранглистите в обособените категории. След довеждане докрай на всички квалификационни надпревари през април 2020 година, първите осем в крайното нареждане на ранглистите във всяка дивизия получават визи за Токио. Останалите 6 олимпийски квоти в категория ще се дефинират по следния метод: по една от всяко континентално състезание плюс една уайлдкарт. Така в Токио ще вземат участие по 14 щангисти в категория.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР