Двама български шофьори бяха ранени, след като ТИР-ът им се

...
Двама български шофьори бяха ранени, след като ТИР-ът им се
Коментари Харесай

Страшна катастрофа с българи край Торино

Двама български водачи бяха ранени, откакто ТИР-ът им се прекатурна на виадукт до Торино, оповестиха италианските медии. Превозното средство е благосъстоятелност на компания със седалище в Брюксел.

Според тв канала “Скай ” поради неприятното време и дъждовете камионът се преобърнал и разрушил циментовия парапет на автомагистралата А5 Торино-Аоста, покрай Таваняско. Ударът бил толкоз мощен, че била пробита петметровата циментова отбрана на виадукта. Огромните блокове бетон по-късно се срутили върху минаващия изпод път.

За добър шанс тъкмо в този миг – в 9,30 часа, не минавали коли. За да реалокират останките от бетона, пожарникарите трябвало да се намесят с кран. Транспортирането му до мястото на злополуката обаче било изключително мъчно, като се има поради, че той не може да мине по виадукт, където това е неразрешено за транспортни средства, тежащи над 3,5 тона.

Катастрофата довела до затваряне за часове на трикилометрова права от автомагистралата. В противоположен случай се рискувало образуването на запушалка и попадането на трафика от коли в клопка поради преобърналия се камион напречно на виадукта. На всичкото от горната страна авариралият ТИР излял и огромно количество нафта, тъй че се наложило и почистването на асфалта със специфични препарати, съобщи „ 24 часа “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР