Двама български лектори ще бъдат част от тазгодишното издание на

...
Двама български лектори ще бъдат част от тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Български специалисти ще обучават студентите в Microsoft University Norway


Двама български лектори ще бъдат част от тазгодишното издание на просветителната стратегия Microsoft University Norway (MSU), инициирана в отговор на голямото търсене на Microsoft пълномощия и дефицита на квалифицирани фрагменти в непрестанно разширяващия се пазар на осведомителните технологии. Участниците в програмата са общо 17, разграничени в две групи, които ще бъдат водени от българските топ експерти Маргарита Наумова, създател на Инспирит и SQL Master Academy, която за втора година ще води лекции в границите на самодейността, и Иван Донев, който е част от консултантския екип на Инспирит и преподавател в SQL Master Academy. Инструкторите ще приготвят участниците за сертификация в региона на Microsoft Data Platform BI и Advanced Analytics.

 Маргарита Наумова

“За нас е огромна чест да подготвим и проведем програмата за BI Advanced Analytics в тазгодишното издание на MSU. Успехът ни от предходната година сътвори атмосфера на доверие в норвежките ни сътрудници и те без съмнение повериха тази задача на нашия екип още веднъж и в по-голям мащаб. Предизвикателствата са доста и програмата е тежка, само че дисциплината и мотивацията на норвежките студенти са впечетляващи. Удоволствие е да виждаш израстването им пред очите си и да станеш част от тяхната професионална кариера “, разяснява Маргарита Наумова, която може да се похвали с 10 от 12 сполучливо приключили и сертифицирани специлисти през 2017 година

 Иван Донев

„ За пръв път имам достойнството да съм част от екипа лектори в програмата и преди да стартира, не подозирах какво тъкмо следва. Енергията, мотивацията, желанието и разнообразният профил на студентите е нещо, с което до момента персонално не съм се сблъсквал в дългогодишния си опит на съветник и треньор. Не е елементарно нито за студентите, нито за нас, само че дружно се учим, дружно напредваме и непрекъснато ги виждам по какъв начин попиват нови познания и стават все по-запалени по технологията. Именно това е най-зареждащото в тази стратегия “, изясни от своя страна Иван Донев.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР