Двама български лекоатлети ще участват днес на световното първенство в

...
Двама български лекоатлети ще участват днес на световното първенство в
Коментари Харесай

Тихомир Иванов и Ивет Лалова ще участват в Доха днес

Двама български лекоатлети ще вземат участие през днешния ден на международното състезание в катарската столица Доха.

Тихомир Иванов ще започва в 16:50 часа в квалификациите на скок на височина. Той е в първа група, в която са 15 състезатели, а общо 31 скачачи ще се борят за място на финала. За него квалификационната норма е 231 см, а в случай че не бъде покрита от 12 индивида, ще се добави с най-хубавите достижения под тази височина, до момента в който се запълни дузината. Тази година Иванов има 230 см, а 231 см е персоналният му връх.

Ивет Лалова-Колио е на полуфинал на 200 метра. Днес тя ще бяга във втора серия от 21:43 часа. Участващата на седмо следващо международно софиянка е както през вчерашния ден в седми кулоар. Фаворитка в серията е започващата на шеста пътека олимпийска шампионка от Рио на 100 и 200 м Илейн Томсън от Ямайка, която тази година има 22:00 секунди. Най-вероятно, 35-годишната Ивет ще се бори за второто място, също даващо право на присъединяване на край, с американката Бет Добин и британката Бет Добин. Освен първите две от трите серии за финала в сряда се класират и спринтьорките, дали най-хубавите две времена от останалите-

„ Беше значимо да победя в серията си, тъй като двете спринтьорки, които бяха неразделно до мен (Джоди Уиляма и Муджинка Камбунджи) не са инцидентни. Да, влизат първите три от серията, само че победителката влиза като лидерка в един от полуфиналите. Така че това беше значима победа “, съобщи нощес Лалова пред пратеничката на BGAthletic.com Яна Касова.

„ Честно да ви кажа, още когато излезе програмата и виждайки, че няма никаква отмора, аз знаех, че неизбежно би трябвало да предпочитам сред двете дисциплини, тъй като ще бъде доста мъчно да се създадат и 100 м и 200 м. С Та Лу сме с един мендижър и от него знам, че тя до 4:30 часа тази нощ е била на допинг надзор, конференции и всичко останало. Т.е. знаех, че тичане на 100 м води със себе си доста отмалялост, което с нищо не оказва помощ, когато на идващия ден стартира 200 м. Така беше и с мъжете – доста се умориха. Знам, че съм добре и нямам право на неточности и по тази причина би трябвало да си подредя нещата вярно. Стискайте палци за полуфинала “, добави Ивет.

Тази вечер на празния свръхмодерен стадион в Доха ще бъдат избрани първенците на пастирски скок, 3000 метра с трудности, 800 и 200 метра при мъжете, както и на копие при дамите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР