Двама български лекоатлети ще участват днес на световното първенство в

...
Двама български лекоатлети ще участват днес на световното първенство в
Коментари Харесай

Лалова бяга за финал, Тихомир Иванов започва да скача

Двама български лекоатлети ще вземат участие през днешния ден на международното състезание в Доха. Тихомир Иванов ще започва в 16:50 часа в квалификациите на скок на височина. Той е в първа група, в която са 15 състезатели, а общо 31 скачачи ще се борят за финала, за който квалификационната норма е 231 см. Ако тя не бъде покрита от 12 индивида, ще се добави с най-хубавите достижения под тази височина.

През тази година Иванов има 230 см, а 231 см е персоналният му връх.

Снимка: Lap.bg

В 21:43 ч. Ивет Лалова ще бяха във втора серия на полуфиналите на 200 метра. За най-бързата ни спринтьорка това е седмо следващо международно състезание. Тя ще започва в седми кулоар.
Ивет Лалова завоюва серията си и е на полуфинал в Доха Родната лекоатлетка пробяга 200 м за 22.79 секунди
Фаворитка в серията на Лалова е започващата на шеста пътека олимпийска шампионка от Рио де Жанейро на 100 и 200 м Илейн Томсън от Ямайка, която тази година има 22:00 секунди.

Конкуренция на Ивет ще бъдат и американката Бет Добин и британката Бет Добин. През този сезон най-хубавият резултат на българката е 22.45 сек.
Ивет Лалова пред bTV: Първото тичане е за загрявка (ВИДЕО) Спринтьорката се класира с лекост за полуфиналите на 200 м на международното състезание в Доха
Освен първите две от трите полуфинални серии, за финала в сряда се класират и спринтьорките, дали най-хубавите две времена от останалите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР