Двама български граждани са сред моряците на танкера Сентръл парк,

...
Двама български граждани са сред моряците на танкера Сентръл парк,
Коментари Харесай

МВнР потвърди: Има българи на отвлечения кораб в Аденския залив

Двама български жители са измежду моряците на танкера " Сентръл парк ", който бе похитен по-рано през днешния ден от незнайни нападатели в Аденския залив - това потвърдиха от Министерството на външните работи. 

От министерството оповестяват още, че са в тясна съгласуваност с българските дипломатически представителства в района и с партньорски институции и обясняват всички условия, свързани с случая.

Танкер, обвързван с израелска компания, е високомерен край крайбрежията на Аден, Йемен, заяви по-рано компанията за морска сигурност " Амбрей " (Ambrey), представена от Агенция Франс Прес. Подкрепяните от Иран бунтовници хуси в Йемен преди този момент са заплашили да нападат танкера, в случай че не се отклони към пристанището на Ходейда, споделя се в известието.

Въпреки че никоя формация все още не е поела отговорност, през последните дни най-малко две други морски набези бяха свързани с войната сред Израел и " Хамас ", напомня АП. 

Преди седмица хусите заловиха товарен транспортен съд, обвързван с Израел, в южната част на Червено море. Капитанът и първият му асистент са български жители, а екипажът включва украинци, румънци, мексиканци и филипинци.

Нападателите са завладяли танкера " Сентрал парк " (Central Park) на компанията оператор " Зодиак Маритайм " в Аденския залив, оповестиха от " Амбрей ". Американски чиновник от защитата, поискал да резервира анонимност, е удостоверил, че е осъществено такова нахлуване, отбелязва БНР.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР