Двама български баскетболисти подписаха договори с един от най-добрите отбори

...
Двама български баскетболисти подписаха договори с един от най-добрите отбори
Коментари Харесай

Двама българи преминаха в един от най-добрите отбори в Бундеслигата

Двама български баскетболисти подписаха контракти с един от най-хубавите тимове в немската Бундеслига. Става въпрос за Берк Мехмед и Младен Георгиев, които не престават развиването си в приключилия на второ място в постоянния сезон предходната година отбор на Телеком Бон. Това оповестиха от организацията на състезателите Defence Sports. Двамата ще играят най-вече за втория тим на Бон, само че ще имат късмет да натрупат минути и във висшия ешелон на шампионата.

View this post on Instagram
A post shared by Defence Sports Agency (@defence.sports)

Тимът на Бон записа един от най-успешните сезони в своята история, откакто реализира баланс от 26 победи и 8 загуби в немското състезание, завършвайки една позиция над Байерн Мюнхен. В плейофите обаче тимът не съумя да се оправи със съпротивата на баварците и отстъпи на полуфиналите с 2-3 в зрелищна серия.

View this post on Instagram
A post shared by Defence Sports Agency (@defence.sports)

Берк Мехмед мина през школата на варненския Черно море, като през предишния сезон записа 15 участия в НБЛ със междинни индикатори от 6.1 точки и 2.5 битки. През това лято младежкият национал впечатли и с представянето си на Европейското състезание U20. Младен Георгиев пък за последно се изявяваше на мъжко равнище в Льовен, само че тежка травма го върна в България, където доигра сезона във финалите на юношеското състезание с екипа на Академик Пловдив.

Снимки: ФИБА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР