Двама българи в квалификациите на Уимбълдън, Алекс Лазаров на Чалънджър

...
Двама българи в квалификациите на Уимбълдън, Алекс Лазаров на Чалънджър
Коментари Харесай

Българите на корта през седмицата: 20-26 юни


Двама българи в квалификациите на Уимбълдън, Алекс Лазаров на Чалънджър и доста родни очаквания на ITF равнище – по този начин наподобява седмицата във връзка с българските състезатели в професионалния тенис. Ето чии изяви ще следим в идващите дни:

Димитър Кузманов, Изабелла Шиникова – квалификации за Уимбълдън

Димитър Кузманов и Изабелла Шиникова са българските представители в квалификациите за Уимбълдън. Двамата ще се опитат да се причислят към Григор Димитров и Виктория Томова в главната скица, а за задачата ще би трябвало да завоюват по три мача.

За Кузманов стартът ще бъде още в понеделник против 24-годишния Чарлс Брум, който е №431 в международната класация. Предстои да бъде изтеглен жребият при дамите.

Александър Лазаров – Чалънджър Оейраш

Александър Лазаров продължава присъединяване си в квалификациите на Чалънджъра в Оейраш. Негов противник във втори кръг ще бъде поставеният под №6 Иван Гаков (№356).

Лия Каратанчева , Ани Вангелова , Денислава Глушкова, Жана Стоянова – W25 Прокупље

Четирите българки преодоляха първия кръг на квалификациите на шампионата на клей в Сърбия. Нужни са им по още два триумфа, с цел да намерят място в главната скица.

Диа Евтимова – W25 Клостерс

Диа Евтимова е №3 в квалификациите на шампионата на клей в Швейцария. В първи кръг тя победи с 6-1, 6-0 Мария Фиакан, а в мач за влизане в главната скица ще срещне италианката Киара Гирели (№1368)

Виржини Чакърова – W25 Уичита

Виржини Чакърова ще стартира от втория кръг на квалификациите на шампионата на хард в Уичита. Нейна съперничка е британката Бронте Мъргет. Сестра ѝ Елеонор загуби на старта след шампионския тайбрек.

Йоана Монева – W25 Раанана

Йоана Монева е част от квалификациите на 25-хилядника на хард в Израел. Тя преодоля първата си съперничка, а в този момент следва мач с №3 Шели Березняк.

Александър Донски – М15 Алкмаар

Александър Донски е третият най-високоранкиран тенисист на шампионата на клей в нидерланския град Алкмаар. Жребият към момента не е изтеглен.

Михаела Цонева, Йоана Константинова, Катерина Димитрова – W15 Букурещ

Йоана Константинова и Катерина Димитрова започнаха с безапелационни победи в квалификациите на шампионата на клей в румънската столица. Необходими са им по още два триумфа, с цел да стигнат до главната скица. Михаела Цонева ще започва непосредствено в главната скица.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР