Двама българи ще играят за атинския гранд Панатинайкос. Националите по

...
Двама българи ще играят за атинския гранд Панатинайкос. Националите по
Коментари Харесай

Двама българи подписаха с Панатинайкос

Двама българи ще играят за атинския гранд Панатинайкос. Националите по баскетбол на колички Николай Ваклинов и Георги Иванов ще пазят цветовете на гръцкия исполин, оповестяват от БФБаскетбол. През миналия сезон Ваклинов беше капитан на двукратния първенец ЦСКА, като за поредна година беше най-хубав подавач в родния шампионат. Георги Иванов пък е най-прогресиращият състезател у нас. Също с екипа на ЦСКА той има две трофеи, като през последния сезон бе определен и за Най-полезен играч в третото държавно състезание по баскетбол на колички.

Двамата към този момент имат и малко интернационален опит. С националния тимове те играха на няколко шампионата в Гърция, като поради изявите им в тях бяха привлечени от Панатинайкос. Двамата участваха с гръцки клуб и в Евролигата по баскетбол на колички. Заедно с тях към Гърция потегля и съотборникът им Владимир Гюров. Той ще играе в тима Александър Велики 94. Преди няколко месеца трансфер в Турция пък имаше в Бургас, като за южната съседка отпътува Алберто Иванов от Тийм Бургас.

Четвъртото състезание по баскетбол на колички на България ще стартира през април с шампионат в Бургас. През май тимовете ще спорят в конкуренция във Варна, а през октомври е финалът на шампионата - в София.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР