“Двама българи са сред заложниците на “Хамас.Срещнахме се със семейства

...
“Двама българи са сред заложниците на “Хамас.Срещнахме се със семейства
Коментари Харесай

Мария Габриел: Двама българи са сред заложниците на “Хамас”

“Двама българи са измежду заложниците на “Хамас ”.Срещнахме се със фамилии на заложници на “Хамас ” и стана ясно, че има двама заложници от български генезис.Това каза  вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Двама българи са измежду заложниците на “Хамас ”

“Това е информацията, която можем да споделим на този стадий. Ще споделим повече елементи, когато имаме повече информация и не застрашаваме тяхното избавяне ”, сподели Габриел.

Пълна поддръжка към Израел

“Една от главните цели беше да изразим цялостната си поддръжка към страната Израел. Ще оказваме помощ, с каквото можем и на двете страни, само че Израел има право да пази своите жители, когато те са нападнати, да отговори по съответния метод ”, съобщи Денков, след завръщането си от Израел.

 

Хамас ” и цялата му военна и административна инфраструктура би трябвало да бъдат унищожени

“Хамас ” и цялата му военна и административна инфраструктура би трябвало да бъдат унищожени. ” Българският премиер Николай Денков изрази взаимност с Израел на среща с израелския си сътрудник Бенямин Нетаняху в Йерусалим през днешния ден, съобщи израелската новинарска организация ТПС.

“Тук сме, с цел да изразим мощната си поддръжка за Израел и неговите жители. Знаем, че това са доста сложни времена, и по тази причина би трябвало да бъдем тук ”, сподели Денков на Нетаняху.

“Всички бяхме шокирани от терористичните офанзиви, при които бяха убити толкоз доста почтени хора. Много е значимо всички заложници да бъдат освободени допустимо най-скоро. И най-малкото, би трябвало да се позволи неотложен достъп на интернационалната общественост, както и на Червения кръст, до тях. Бяхме изумени, когато видяхме нападенията, при които бяха убити тези хора тук, в Израел ”, съобщи Денков.

Денков беше съпроводен от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. На срещата Нетаняху благодари на Денков за проявената от България взаимност.

“Ако цивилизацията не победи – ще победи варварството. На това ставаме очевидци през 21-ви век. Тази битка не е единствено наша, тя е и ваша, и мисля, че вие разбирате това доста добре ”, сподели Нетаняху.

Министерството на външните работи на България удостовери в събота, че всички български жители в Газа са репатрирани.

“Това не е единствено нашата борба, само че и вашата ”

Както Safenews писа по-рано, “това не е единствено нашата борба, само че и вашата. Водим борбата на цивилизацията против варваризма ”, съобщи Нетаняху.

Денков съобщи, че българската делегация е там с цел да изрази мощната поддръжка за Израел и жителите на Израел.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР