Двама българи играха за своите отбори в късната сесия на

...
Двама българи играха за своите отбори в късната сесия на
Коментари Харесай

Симеон Славчев записа първа победа в Лига Европа

Двама българи играха за своите тимове в късната сесия на мачовете от 4-ия кръг на шампионата Лига Европа, като Симеон Славчев се поздрави с победа за своя " Карабах " (Азербайджан) при визитата си на " Ворскла " (Полтава, Украйна). Едисон Йорданов претърпя тежко проваляне с 1:5 при гостуването на скромния " Дюделанж " на Олимпиакос в Гърция.

В Полтава срещата продължи повече от 100 минути, а Славчев стартира като титуляр и игра от самото начало. Единствения гол падна в 13-ата минута от дузпа, която беше извоювана от Медведев, провокирал вратаря на домакините да го фаулира. Азар Абдулаев беше прецизен и откри резултата.

За Симеон Славчев имаше една добра опция да вкара и тя се отвори в 61-ата минута при първата рискова офанзива за " Карабах " през второто полувреме. Мичел подаде от фланга. Славчев се беше присъединил и се оказа на върха на офанзивата на своите, не съумя обаче да обработи топката.

Това беше първата победа за " Карабах " в акцията, само че те към момента остават на 4-о място, като украинците пред тях също са с 3 точки. В другата среща " Арсенал " си подсигурява класиране напред, откакто приключи 0:0 вкъщи в Лондон със " Спортинг " (Лисабон). Дани Уелбек напусна мача с травма в десния крайник и до часове ще се обясни положението му.

Общо седем тима към този момент са ясни като продължаващи в идната фаза на шампионата, където са директните елиминации. Това са британските " Арсенал " и " Челси ", немските " Байер " (Леверкузен) и " Айнтрахт " (Франкфурт), " Лацио " (Италия), " Цюрих " (Швейцария) и " Динамо " (Загреб, Хърватия).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР