Двама българи бяха застреляни в дома им в предградие на

...
Двама българи бяха застреляни в дома им в предградие на
Коментари Харесай

Разстреляха българско семейство в Кейптаун

Двама българи бяха убити в дома им в предградие на Кейптаун, Южна Африка. Труповете на 50-годишния Ангело Димов и брачната половинка му Незабравка Пеева (47 г.), известна като Неси, били открити часове преди настъпването на празника на влюбените на 14 февруари. Според локални медии мъжът бил разследван в африканската страна за злоупотреби с банкови карти.

Полицията се натъкнала на телата на съпрузите в предградието Берклиет, откакто никой от тях не отишъл да вземе щерка им Йоана (6 г.) от учебно заведение. При огледа било открито, че двамата са убити в главите. Кучето им също било убито. От жилището им липсвали преносими компютри и мобилни телефони.

Пред проверяващи, съседите разказали, че не са чули нищо съмнително от вкъщи на двамата българи. При съпрузите живеел и синът на Ангело от първия брак – 27-годишният Георги. Той обитавал дребна сграда в двора на къщата им и не е ясно, къде е бил по време на изтезанието. Преди време той претърпял злополука с мотор и дълго време бил на лекуване в България. Наскоро се върнал при татко си в Кейптаун.
Адвокатът на Димов Уилям Бот отказал пред локални медии да разяснява убийството, защото течало полицейско следствие. Според управляващите в Кейптаун против Ангело Димов се водело дело за измами с кредитни карти в Белвил, само че той отказвал да спомага по случая. Затова една от версиите е, че двойното ликвидиране е обвързвано с дейноста на мъжа. Не била изключена и хипотезата за обир.

Съпругата му Неси пък е притежател във компания за дизайнерски торти. Преди да срещне Димов и да се ожени за него работела в ресторант. Нейна другарка разяснява, че бизнесът й бил сполучлив, само че тя не знаела нищо за работата на мъжа й, който прекарвал повече време отвън Южна Африка. Познати на Неси разясниха още, че не участвала на купони, защото “не обичала алкохол и опиати ”, написа heraldlive.co.za.

Само преди два месеца и половина бизнеспартньор на Димов станал жертва на въоръжен обир и поради това вдигнал двойно по-висока ограда и си поставил бронирани стъкла на дома си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР