Двама австралийски тийнейджъри бяха спасени от удавяне от нов безпилотен

...
Двама австралийски тийнейджъри бяха спасени от удавяне от нов безпилотен
Коментари Харесай

Дрон спаси удавници в Австралия

Двама австралийски младежи бяха избавени от удавяне от нов безпилотен дрон, до момента в който спасителите са се обучавали по какъв начин да употребяват устройството, заяви Би Би Си.

Момчетата на възраст 15 и 17 години са били видяни да се борят с огромни талази на към 700 метра от крайбрежието на Ленокс Хед в щата Нов Ужен Уелс.

Спасителите на плажа незабавно са изпратили дрона, който е пуснал надуваем избавителен пояс, с чиято помощ са съумели да доплуват до брега.   

Джон Бариларо, вицепремиерът на щата, похвали спасителите и назова интервенцията историческа.

„ Никога до момента не е бил употребен дрон, екипиран със помощни средства за плаваемост, за избавяне на удавници “, съобщи той.

Главният избавител Джей Шеридън е управлявал дрона, когато е видял двете момчета. Той разказа прекарването като „ нереално “ и добави, че цялата интервенция е лишила единствено 1-2 минути. Според него спасяването на младежите е щяло да отнеме три пъти повече време, в случай че не са разполагали с новото устройство.

Камерата на дрона е записала избавителната интервенция.  

 

7 News at 6pm: The dramatic world-first rescue using a drone in dangerous surf to save two boys lives. https://t.co/jKxA4LcbjG#7Newspic.twitter.com/VTSFuzldXX

— 7 News Sydney (@7NewsSydney) January 18, 2018

 

От държавното управление на щата оповестиха, че са вложили 340 000 щатски $ във флот от избавителни дронове. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР