Двама анестезиолози от педиатрията в София напускат, а това поставя

...
Двама анестезиолози от педиатрията в София напускат, а това поставя
Коментари Харесай

Майка, свидетел на последните часове на починалото 3-годишно дете, разказа подробности

Двама анестезиолози от педиатрията в София напущат, а това слага в сериозен риск работата в лечебното заведение.

Това се случва откакто 3-годишният Александър умря от пневмония. Майка, чието дете е настанено в интензивното поделение на детската болница, се свърза с Нова телевизия. От 8-ми ноември светът й се върти към битката за живота на бебето й. С 40 градуса температура и гърчове момиченцето й е настанено в интензивното поделение на педиатрията в София. В тази връзка майката споделя, че е станала очевидец на случилото се с умрялото 3-годишно момче. „ В интензивното има транспарантни стъкла. Сложиха го на масата, пробваха се да го реанимират. Главната сестра също извънредно доста помагаше, имаше лекар анестезиолог, който не беше пристигнал по този случай в болничното заведение, само че и той помагаше. И неговата жена помагаше. Докторите направиха всичко, каквото е възможно”, описа майката Гергана Севелиева.

Д-р Георгиева: Не системата, а заболяването умъртви Алекс

След публичния отзив по случая двама анестезиолози от болничното заведение подали молби за овакантяване, потвърдиха от педиатрията. Единият от тях бил този, който интубирал умрялото 3-годишно момче. Заради това, споделя Гергана Севелиева, било отсрочено проучване на детето й. „ Трябва да й бъде изработен ядрено-магнитен резонанс, който не можеше да бъде извършен, тъй като докторите са напуснали”, разясни майката. Дежурствата на краткотрайно отстранената лекар Елена Георгиева пък били разпределени сред други лекари. „ Аз не бих желала да ме лекува лекар, който след 20-часова промяна, с треперещи ръце идва към детето ми и се обръща с думите "какво ви е положението? ".

Борисов: Родителите на 3-годишното дете са снимали положението му и държанието в лечебните заведения

Добрите условия за работа ще рефлектират върху качеството и надлежно върху по-бързото излекуване на нашите деца”, счита Гергана. От болничното заведение отхвърлиха коментар. Според аутопсията повода за гибелта на детето е двустранна хеморагична пневмония. А някои инфекции не могат да бъдат лекувани. „ Ако като народ сме на мнение, че тук работят убийци или некомпетентни хора, то тогава има нещо сбъркано в системата”, счита Севелиева. Заради проблемите в системата напролет имаше митинги в педиатрията. Правителството даде обещание да отпусне милион и 700 хиляди лв.. А за Гергана Севелиева остава насладата, че детето й се усъвършенства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР