Двама амбицирани българи на 26-годишна възраст успяха да създадат приложение,

...
Двама амбицирани българи на 26-годишна възраст успяха да създадат приложение,
Коментари Харесай

Как двама българи впечатлиха Forbes

Двама окуражени българи на 26-годишна възраст съумяха да основат приложение, което да оказва помощ на хиляди пасажери да получат обезщетение при проблематични полети и дружно с това да попаднат в влиятелната ранглиста на " Forbes " за младите водачи в Европа. Те основават компанията си през 2015 година, когато са на 23 години. Отличени са от " Forbes " измежду 300 други.

" Имахме шанса да попаднем във " Forbes 30х30 ". Започнахме съвсем на смешка. Тогава и двамата довършвахме образованието си в чужбина. Разбрахме, че има място за компания като нашата. Помагаме с анулиран полет или просрочен с над 3 часа. Пътниците могат да получат обезщетение до 600 евро. Често пасажерите си губят и багажа. Автоматизираме един юридически развой. Ние търсим хора, които мислят по какъв начин нещата да стават по-лесно и по-бързо. В момента сме 20 индивида в София. Вече сме обезпечили 5 милиона компенсации на хората. Съчетаваме правото с технологиите ", изясни съсобственикът на " Claimcompass " Татяна Миткова пред Bulgaria ON AIR.

" Участието ни във " Forbes " сигурно е влиятелно както за нас, по този начин и за България. Помагаме на пасажерите да получат обезщетение. Имаме версии на приложението си на над 10 езика. Събираме много сериозна аудитория - в това число от Съединени американски щати и Азия. Успехът ни е групов ", разясни другият съсобственик на компанията Велизар Шулев.

Татяна означи, че и двамата са приключили в чужбина, само че желали да основат бизнес в България.

" Радваме се, че сме тук ", посочи тя за край на диалога.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР