Двама актьори от Държавен куклен театър Сливен са с номинация

...
Двама актьори от Държавен куклен театър Сливен са с номинация
Коментари Харесай

Aктьори от ДКТ Сливен с номинация за наградата Сивина“

Двама артисти от Държавен куклен спектакъл Сливен са с номинация за премията " Сивина “, която годишно се присъжда за актьорски дебют в кукленото изкуство. Това сподели за Дарик радио Петър Петров, артист и пиар на културната институция.

Алекса Манчева и Димо Савов са за първи сезон в ДКТ Сливен. Актьорският им дебют е в спектакъла “Майстора и Маргарита ” по време на Международния фестивал „ Магията напразно “ в края на миналата година. Номинациите им са за функциите точно в този театър по Булгаков, с режисьор Димитър Стефанов.

Награждаването ще се състои в столицата, на 21 март, когато се отбелязва Международния ден на кукления спектакъл.

Освен в “Майстора и Маргарита ”, дребните фенове могат да гледат артиста Димо Савов и в пиесата „ Помощникът на Баба Марта “.

А на празника на дамата - 8 март, на сцената на Сливенския куклен спектакъл ще бъде показана пиесата „ Малкото джудже “ от 18 часа.
Два дни по-късно, на 10 март, от 11 часа е друга знакова пиеса на ДКТ Сливен. Това е „ Красавицата и звяра “ по френската национална приказка, основа за голям брой игрални филми, мюзикъли и анимационни акомодации.…

Чуйте аудиото...
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР