Двама агенти от ДАНС - Евгени Иванов и Петър Спасов,

...
Двама агенти от ДАНС - Евгени Иванов и Петър Спасов,
Коментари Харесай

Двама агенти на ДАНС са дадени на съд

Двама сътрудници от ДАНС - Евгени Иванов и Петър Спасов, са предадени на съд за осъществени от тях закононарушения от общ темперамент, оповестяват от прокуратурата.
 
Иванов има обвиняване за четири закононарушения. Според държавното обвиняване, той е измамил непознати жители, че ще получат позволение за непрекъснато престояване в България. Освен това съумял да обезпечи подправени документи на чужденците в подмяна на 39 180,77 лв. и е издал държавна загадка. Придобил е револвер и муниции без да има позволение за използването им.
 
Агентът е дал информация на разпитан по дело очевидец за употребявани от ДАНС начини и средства за оперативно издирвателни и разследващи действия. Също по този начин е разгласил информация, че по отношение на съответни лица са употребявани специфични разследващи средства (СРС), както и информация за лица, обвинени в осъществяване на подривна, терористична и други незаконна активност против сигурността на страната.
 
Към момента Иванов е под домакински арест. Спасов пък е упрекнат за това, че е предал на сътрудника си Иванов револвер и муниции, без той да има позволение за използването им.
 
Разследването е от края на предходната година. Претърсени са жилището и работно място на Иванов. Предстои Софийският градски съд да насрочи разглеждането на делото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР