Двадесетото издание на Панаира на киселото мляко и Фестивал на

...
Двадесетото издание на Панаира на киселото мляко и Фестивал на
Коментари Харесай

Над 70 занаятчии от цяла България идват в Разград за Панаира на киселото мляко

Двадесетото издание на Панаира на киселото мляко и Фестивал на националните обичаи и занаяти , който Община Разград провежда, ще оживи града идната седмица.

Събитието ще се организира от 28 до 30 юли в регионалния град, оповестиха от общинския пресцентър. 

Над 100 шатри , щандове и други краткотрайни обекти ще бъдат ситуирани в централната част на града. В непосредственост до Общинския културен център  ще са подредени обектите на млекопроизводителите. Те са общо 10, най-вече дребни ферми с биопродукция - разнообразни типове сирене, кашкавал и кисело мляко. Производителите са от Осенец, Дряновец, град Левски, врачанското село Алтимир, Бачково и Кубрат. До тях ще са шатрите на читалища от община Разград, които също показват млечни артикули, само че и други вкуснотии от локалната кухня. Осем културни институции са декларирали присъединяване в базара.

Освен на млечни, ще има и производители на пчелни артикули . Девет са поръчките от този бранш, а още шест на билкови артикули и на цветя. 

Занаятчиите , които ще показват създадени от тях продукти, са общо 76. Някои от тях ще показват в шатрите процеса на работата си. Част от майсторите са за пръв път в Разград, само че множеството към този момент са взели участие в Панаира, показват от администрацията. 

Щандове ще имат и четири благотворителни дела . Под една от шатрите съдружие „ Диабет “ взаимно с „ Ливеда Мед 2000 “ООД ще правят гратис замерване на кръвна захар и кръвно налягане - активността е част от акция за предварителна защита на диабета. Свои дела ще се показват и Сдружение „ Жанета “ и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „ Подай ръка “. Продължава самодейността на Исмаил Алишев и Денис Рафетов, които са дали лакомства, с цел да се направи базар, средствата от продажбите от който ще се преведат за лекуването на 17-годишния Мартин Христов от Разград. 

Официалното разкриване на Панаира е планувано за 17:30 ч. (на 28 юли) пред Общинския културен център. Пред Музикалния дом ще бъде подредена фотоизложба от фотоси на разградски фотографи на тематика „ Панаирът през времето “. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР