Двадесетият юбилеен Европейски музикален фестивал в София, който беше отложен

...
Двадесетият юбилеен Европейски музикален фестивал в София, който беше отложен
Коментари Харесай

Допълнителни дати за концертите от Европейски музикален фестивал – София

Двадесетият юбилеен " Европейски музикален фестивал " в София, който беше отсрочен поради рецесията с COVID-19, ще се организира тази есен с спомагателни дати за основните концерти от програмата.
Форумът, проведен от " Кантус Фирмус ", още веднъж събира в София международни звезди на класическата музика и забележителни български реализатори. Поради огромния интерес към деянията и съобразявайки се с рестриктивните мерки за допустимия потенциал на залата, множеството от събитията ще бъдат показани по два пъти.
Първият концерт от дълго чакания Шопенов интеграл с Людмил Ангелов и Оркестъра на Класик ФМ радио ще се състои на 15 и 16 септември в зала " България " под диригентството на Григор Паликаров. Всички притежатели на билети с дата 25 март 2020, би трябвало наложително да ги презаверят в период до 31 август на касата на " Кантус Фирмус ", като изберат една от двете дати.
Виртуозният цигулар и диригент Шломо Минц, който ще свири с оркестъра на Софийската филхармония, също даде единодушието си за две концертни изяви пред българската аудитория – на 11 и 12 октомври. В програмата ще бъдат изпълнени произведения от Моцарт и Менделсон, а всички, които са закупили билети за първичната дата 26 март, би трябвало наложително да ги презаверят на касата на Софийската филхармония.
Мултимедийният концерт " Кино и класика " под диригентството на Максим Ешкенази ще се случи на 20 и 21 октомври в зала " България " поради огромния интерес към събитието. Солисти на атрактивната стратегия с музика за огромния екран са цигуларката Мила Георгиева и пианистът Георги Черкин. Закупените билети за 8 април, които към този момент запълват потенциала от 50% на залата, важат без презаверка за 20 октомври, а новата дата 21 октомври ще бъде в продажба от през днешния ден, 10 юли на касата на " Кантус Фирмус ".

Втората част от интеграла с оркестровите произведения на Шопен е планувана за 24 ноември, само че уредниците имат подготвеност за спомагателна дата на събитието на 23 ноември, поради предстоящ интерес към концерта. Билетите от 15 април 2020 важат без легализация за 24 ноември. Диригент на програмата ще бъде полският музикант Пьотр Сулковски.
Друг акцент от фестивала е изявата на мултинационалния отбор за етно музика Barcelona Gipsy balKan Orchestra на 29 октомври в Sofia Live Club. Засега не се планува втора дата за този концерт и билетите от 9 април важат без легализация за новата дата.
Две от деянията във фестивала ще се проведат в последния уикенд на м. септември на " Ларгото " в центъра на столицата - това са музикално-танцовият театър " Европа танцува " и церемонията " Златно перо ", които са с вход свободен.
След като през последните няколко години „ Европейски музикален фестивал “ сътвори добра традиция за събития с детска публика и млади реализатори, тази година просветителният концерт „ Моцарт и Бетовен “ бе анулиран часове преди началото му на 6 март. Новата дата на това събитие ще бъде оповестена в допълнение.
Фестивалът ще се осъществя при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения : на входа на залите ще се реализира надзор за температурата на влизащите, пространствата ще се дезинфекцират съгласно рекомендациите на здравните управляващи и всички слушатели би трябвало да носят маска.
" Европейски музикален фестивал " 2020 е част от Календара на културните събития на Столичната община, а съорганизатор е Министерството на културата. Партньори на събитието са Софийската филхармония, Полският институт, Испанското посолство, Институт " Сервантес ", Португалският културен и езиков център " Камойш ", НМА " Проф. П. Владигеров " и НМУ " Л. Пипков " в София.
Продажбата на билети стартира от през днешния ден, 10 юли единствено на касата на " Кантус Фирмус " в зала " България " . Всички фенове на класиката ще имат опция до 31 август т.г. да заменят своите билети за ваучер на същата стойност, който да употребяват за концерти на " Кантус Фирмус " в идващ интервал. Валидността на ваучерите ще бъде до 30 юни 2021 година Касата на " Кантус Фирмус " ще работи с нормалното си работно време: понеделник – петък, 09:30 – 13:30 и 15:00 – 18:45 ч.
Организационният екип на " Кантус Фирмус " се обръща към своята постоянна аудитория и насочва молба да не се изискват назад сумите за закупени билети. Разчитаме на схващане и поддръжка в този миг, когато невижданата рецесия довежда до цялостно заличаване на самостоятелните културни организации без бюджетна прехрана от страната, каквато е и " Кантус Фирмус ".
Всички, които желаят да поддържат фестивала, могат да го създадат посредством подаяние.
Банкова сметка: (BGN) IBAN: BG13UNCR96601020939802
Кантус Фирмус АД
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
За да можем да продължим напред, с цел да можем още веднъж да Ви радваме с вълнуващи и стойностни музикални стратегии, подкрепете ни в този сложен миг!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР