Двадесетгодишната Милена Тодорова попадна в състава на България за състезанията

...
Двадесетгодишната Милена Тодорова попадна в състава на България за състезанията
Коментари Харесай

Федерацията по биатлон включи 20-годишната Милена Тодорова в състава за Пьончан 2018

Двадесетгодишната Милена Тодорова попадна в състава на България за надпреварите по биатлон от зимните олимпийски игри. В Пьончан страната ще бъде показана от пет дами и петима мъже.

Тодорова няма опит в огромни надпревари при дамите. Тя е заслужила доверието, с помощта на мощното си показване в младежката международна купа и купата на интернационалната федерация.

Другите състезателки в тима на България са Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Стефани Попова, и Даниела Кадева. От тях само Стоянова има опит в олимпийски игри, като тя взе участие в спринта и всеобщия старт преди четири години в Сочи.

При мъжете определените са Красимир Анев, Владимир Илиев, Михаил Клечеров, Антон Синапов и Димитър Герджиков. Първите трима ще вземат участие за трети път в най-големия зимен състезателен конгрес след Ванкувър 2010 и Сочи 2014. За Синапов и Герджиков следва дебют на олимпийски игри.

Националният тим завоюва оптималните 10 квоти за Пьончан 2018 - по пет при дамите и мъжете, което се случва за пръв път от игрите в Албервил през 1992 година Подготовката на българските биатлонисти беше ориентирана към нахлуване във върхова форма за зимните игри, като надпреварите от Световната купа останаха на назад във времето.

" Ще сортираме деликатно стартовете с оглед положението на биатлонистите, с цел да бъдат те оптимално свежи за олимпиадата. Целта ни е място в шестицата в някои дисциплини на европейското състезание и в осмицата на олимпийските игри ", сподели треньорът Николай Захаров през октомври.

Най-големите български очаквания в биатлона са свързани с европейския първенец в спринта Владимир Илиев и Красимир Анев. След седмица Илиев ще пази купата си на европейското състезание от 24 до 28 януари. След това българският тим отпътува за Южна Корея, където на 9 февруари стартират зимните олимпийски игри.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьончан 2018 (20)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР