Двадесет призови места спечелиха ученици от цялата страна, премерили знанията

...
Двадесет призови места спечелиха ученици от цялата страна, премерили знанията
Коментари Харесай

20 деца грабнаха призови места в национално състезание по немски език

Двадесет призови места завоюваха възпитаници от цялата страна, премерили знанията си по немски език в националния кръг на надпреварата, проведено от издателство Клет България за тринадесета поредна година. Явилите се участници бяха над 250 от общо 72 учебни заведения от цялата страна. Сред просветителните заведения, чиито младежи са посочили отлични резултати и завоювали повече от един орден са ЕГ “Бертолт Брехт ”, гр. Пазарджик, ЕГ “Акад Людмил Стоянов ”, гр. Благоевград и СМГ “Паисий Хилендарски ”, гр. София.

Надпреварата следва модела на сертификатните изпити, като включва равнищата от А1 до С1 за притежаване на езика.

Първите места в другите равнища сграбчиха:

C1 – Едис Наим – ЕГ “Христо Ботев ”, гр. Кърджали и Елена Иванова – ПГПЗЕ “Захарий Стоянов ”, гр. Сливен;

B1 – Теодор Кишов – ЕГ “Бертолт Брехт ”, гр. Пазарджик;

B2 – Иван Атанасов – СМГ “Паисий Хилендарски ”, гр. София;

А1 – Мария Димитрова – ПМГ “Атанас Радев ”, гр. Ямбол;

А2 – София Петева – ГПЧЕ “Йоан Екзарх ”, гр. Варна;

Резултатите на всички взели участие възпитаници може да намерите тук

„ Поздравявам всички възпитаници, които се явиха на надпреварата! Независимо от резултатите, те реализираха доста и можем единствено да се гордеем с техните познания. Искрено благодарим и на всички техни преподаватели, които неуморно се стараят да предадат допустимо най-вече познания. Благодарим и за мотивацията, която им предават за научаване на езика. ”, Паолина Андреева, специалист от екип “Маркетинг ” на издателство Клет България.

По традиция хазаин на националния кръг бе Профилирана езикова гимназия „ Екзарх Йосиф I “ в гр. Ловеч. Победителите ще бъдат наградени на публична гала на 13 април 2024 година в гр. София. Освен награди за призовите места, всички явили се на националния кръг ще получат документ за присъединяване.

За издателство Клет България:

Издателство Клет България е водещо просветително издателство у нас, част от огромната европейска издателска група Klett. Учебниците и образователните пособия с марките Анубис, Булвест 2000, Изкуства и Klett, обезпечавани от издателството, са знак на качество за няколко генерации български учители.

Клет България доставя на българския пазар и образователни системи и пособия за чуждоезиково образование на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press, огромните европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.

Клет България е член на Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България, Българо-Британската бизнес Асоциация, Германо-Българската Индустриално-Търговска Камара и на Асоциация Българска книга.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР