Двадесет организации обединени в група Бетономорие искат от президента Румен

...
Двадесет организации обединени в група Бетономорие искат от президента Румен
Коментари Харесай

НПО-та искат вето върху промените в Закона за Черноморието

Двадесет организации обединени в група " Бетономорие " желаят от президента Румен Радев да наложи несъгласие върху измененията в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Неправителствените организации излизат на 20 юни на протестен лагер за несъгласие пред президентството. Събитието се поддържа от предприемчив комитет кемпер-общество, оповестиха от " Бетономорие ".

Целта на мероприятието им е да се спре презастрояването на крайбрежието и да се отбрани правото им на свободно къмпингуване.

На 13 юни Народното събрание дефинитивно реши феновете на природосъобразния туризъм да могат да го практикуват единствено там, където държавното управление позволи. Разрешените зони ще бъдат избрани с в допълнение призната от кабинета разпоредба. Разпъването на палатка, слагането на каравана или кемпер отвън избраните зони ще се счита за нелегално, а нарушителите ще бъдат глобявани от 500 до 1000 лв. за първо нарушаване и от 1500 - 3000 лв. при наново, реши Народното събрание.

Според НПО-тата измененията лимитират правото на жителите на свободно напредване, като на процедура не разрешава палатките, кемперите и караваните на българското Черноморско крайбрежие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР