Двадесет на сто от правата за търсене и проучване на

...
Двадесет на сто от правата за търсене и проучване на
Коментари Харесай

„Репсол България Хан Кубрат С.А.“ поема 20% от правата за търсене и проучване на нефт и природен газ в блок „Хан Кубрат“


Двадесет на 100 от правата за търсене и изследване на петрол и природен газ в „ Блок 1-14 Кубрат “ ще бъдат трансферирани от „ Шел Интернешънъл Експлорейшън енд Дивелъпмънт Италия С.П.А. “ на „ Репсол България Хан Кубрат С.А. “. Това е регламентирано в решение на Министерския съвет, взето на днешното му съвещание.

През октомври 2015 година Министерският съвет даде позволение на „ Шел Експлорейшън енд прадакшън (LIX) Б.В. “, да извърши търсене и изследване на петрол и природен газ в повърхност „ Блок 1-14 Силистар “, ситуирана в континенталния шелф и в изключителната икономическа зона на Република България в Черно море. Договорът за търсене и изследване е подписан на 23.02.2016 година

През април 2017 година Министерският съвет даде единодушие правата и отговорностите по предоставеното позволение до бъдат трансферирани напълно от „ Шел Експлорейшън енд прадакшън (LIX) Б.В. “ на „ Шел Интернешънъл Експлорейшън енд Дивелъпмънт Италия С.П.А. “. Тогава е променено и наименованието на проучвателната повърхност - „ Блок 1-14 Хан Кубрат “.

През декември 2018 година Министерският съвет даде позволение за прекачване на 30 на 100 от правата и отговорностите по предоставеното позволение от „ Шел Интернешънъл Експлорейшън енд Дивелъпмънт Италия С.П.А. “ на „ Уудсайд Енерджи (България) Лимитид “.

Възможността за прекачване на правата и отговорностите по предоставено позволение за търсене и изследване, е регламентирана в Закона за подземните благосъстояния.

С днешното си решение Министерският съвет упълномощи министъра на енергетиката да подписа в допълнение съглашение към контракта за търсене и изследване на петрол и природен газ с „ Шел Интернешънъл Експлорейшън енд Дивелъпмънт Италия С.П.А. “, „ Уудсайд Енерджи (България) Лимитид “ и „ Репсол България Хан Кубрат С.А. “. Разходите по прехвърлянето на правата и отговорностите са за сметка на „ Шел Интернешънъл Експлорейшън енд Дивелъпмънт Италия С.П.А. “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР