Двадесет младежи от Габрово вече няколко дни участват активно в

...
Двадесет младежи от Габрово вече няколко дни участват активно в
Коментари Харесай

Дневен лагер „Приеми ме на село“ – драгоценна среща на поколенията

Двадесет младежи от Габрово към този момент няколко дни вземат участие интензивно в доброволческата самодейност на ОбСНВ и ПИЦ-Габрово „ Приеми ме на село “.

В рамките на едноседмичния дневен лагер за младежи на възраст 15-18 години момчетата и девойките гостуват в селата Враниловци, Армените и Съботковци. Заедно с локалните поданици те се трудят, подготвят храна и споделят задоволство от добре свършената работа.

Вече са почистени мостът, дворът на селския храм и самата черква в с. Съботковци, а книгите в читалищната библиотека са прилежно подредени и чакат своите читатели.



Облагороден е регионът на читалището в с. Враниловци, прибрани и подредени са дървата за огрев, автобусната спирка в с. Армените е прясно боядисана и освежена.



Редуват се труд и занимания, отмалялост и задоволство, достоверни песни и модерно изкуство, като най-важно за всички – и млади и остарели, е опцията да споделят между тях приятни страсти, познание и опит.

Драгоценните срещи на поколенията, които самодейността предлага, ще продължат и през август, когато едно габровско село ще одобри участниците в следващото издание на „ Приеми ме на село – Възраждане “.

В него ще се включат младежи над 18 години от цялата страна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР