Двадесет медалисти от големи първенства, сред които защитаващите световните си

...
Двадесет медалисти от големи първенства, сред които защитаващите световните си
Коментари Харесай

САЩ обяви отбор от 49 атлети за Световното в Бирмингам

Двадесет медалисти от огромни шампионати, измежду които защитаващите международните си трофеи в зала Бритни Рийс, Вашти Кънингам и Маркис Денди, бяха включени в тима на Съединени американски щати за Световното състезание по лека атлетика в Бирмингам от 1 до 4 март.

Американският отбор наброява 49 състезатели, които имат общо 53 медала от олимпийски игри и международни шампионати в зала и навън.

В тима е и Крисчън Коулман, който предходната седмица усъвършенства международния връх на 60 м с 6.34 сек на националния шампионат в Албакърки. Сребърният международен медалист на 100 м от Лондон 2017 ще нападна първото си злато от планетарен шампионат.

Другата огромна звезда, която направи съществено усещане в последния месец, е Шерика Нелвис, която завоюва купата на 60 м/пр с народен връх от 7.70 сек, с който излезе на трето място във безконечната международна класация.

Бритни Рийс, носителка на три международни трофеи в зала, четири навън и една олимпийска, ще пази планетарната си купа от Портланд в скока на дължина. Тя е и най-титулуваната атлетка в тима. Олимпийската и международна медалистка в овчарския скок Санди Морис, международната рекордьорка на 100 м/пр Кени Харисън, планетарният рекордьор на 110 м/пр и олимпийски първенец от Лондон 2012 Ариес Мерит и международният отличник в овчарския скок от Лондон 2017 Сам Кендрикс допълват звездния отбор на Съединени американски щати за Бирмингам.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР