Двадесет и шест военнослужещи от 42-ри механизиран батальон в Ямбол

...
Двадесет и шест военнослужещи от 42-ри механизиран батальон в Ямбол
Коментари Харесай

Военен хеликоптер Ми-17 гаси два големи пожара

Двадесет и шест военнослужещи от 42-ри механизиран батальон в Ямбол от 6.30 ч. през днешния ден се включиха още веднъж в гасенето на пожара, зародил в местността " Сухи дял " в землището на Котел, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

В 15.24 ч. вертолет Ми-17 от авиобаза Крумово е изхвърчал, с цел да окаже помощ в гасенето на различен пожар, зародил в местността " Сухото езеро " в Национален парк " Рила ". Огънят е обхванал мъчно наличен терен на височина 1800-2000 метра и това е наложило потреблението на вертолета. До 18.00 ч. екипажът е правил полети за гасенето на пожара от въздуха.

Пожарът край Рилския манастир се е увеличен на 3 декара повърхност, сподели по-рано пред " Фокус " комисар Тошко Бързилов, шеф " Национален действен център " към ПБЗН. "

" 15 чиновници на пожарната, 20 чиновници на Национален парк " Рила " и 20 чиновници на Югозападното дружество са се присъединили в гасенето. Военен хеликоптер работи на място от 16.00 часа за гасене от въздуха. От северната страна е спряно разпространяването на пожара, работи се по южното. Направена е нужната организация за гасенето на пожара ", изясни той.

Междувременно пожарът край старозагорското село Горно Черковище беше сподавен, само че към момента тлеят вътрешни огнища. Стихията заплаши две села и обхвана 5 хиляди декара, от които към 500 - гора. Два противопожарни автомобила и горски ще дежурят довечера и на следващия ден.

Днес Горно Черковище осъмна в мъгла от пушек. Местните описаха, че из селото се носи аромат на изгорели треви.

Цяла нощ пожарникари, доброволци и горски се бориха с пламъците. Хората от Горно Черковище не са спокойни. Опасенията им са, че при вятър, огънят може да стигне къщите им. Общо 5000 декара сухи треви, шубраци и гора погълнаха пламъците, заяви bTV.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР