Двадесет и пет години навърши швейцарската марка за грижа за

...
Двадесет и пет години навърши швейцарската марка за грижа за
Коментари Харесай

Швейцарската марка за грижа за косата Revalid навърши четвърт век

Двадесет и пет години навърши швейцарската марка за грижа за косата Revalid („ Ревалид “), а компанията-производител „ Евофарма “ – шестдесет. На стилно събитие в София трима от най-хубавите лекари-специалисти – доцент Даниела Грозева, проф. Димитър Господинов и доцент Жана Казанджиева – показаха последните новости в грижата за косата и в портфолиото на Revalid. Богдана и Симеон от „ БГ радио “ забавляваха близо 100 кожни лекари, а Любо Киров изнесе концерт.

„ Евофарма “ е съдадена в Швейцария преди 60 години, а в България - преди 25. „ Още срещам лекари, които помнят по какъв начин създателят на компанията е пътувал с трен, с тежки куфари, цялостни с здравна литература “, описа Параскева Тарейн, общоприет управител на „ Евофарма “ за България. „ Revalid е водач измежду продуктите срещу косопад в България, с 26% пазарен дял “, показа продуктовият управител Любомир Мораров, като цитира данни на IQVIA от септември 2019 година Портфолиото се създава взаимно с кожни лекари и самостоятелни институти и се изследва в Швейцария. Догодина се чака нова серия - срещу стареене на косата, с дестилат от алпийски еделвайс, добави Любомир Мораров.

 Revalid Revalid

Косата може да бъде повредена от интензивно сресване, химическо отнасяне, топлинно увреждане, външна среда – вятър, мокрота, UV-лъчи и други Това е проблем освен на дамите, само че и на мъжете, разяснява доцент Даниела Грозева, кожен лекар с над 10-годишен опит. Косата се изтощава и от несъответствуваща козметика, изключително такава със сулфати. Затова изборът на верен артикул е доста значим. Доц. Грозева показа „ бялата “ серия на Revalid за суха и изтощена коса - шампоан, еликсир, маска и тоник на ампули. Тя съдържа витамин В5, алантоин, натурални екстракти от пшеничен зародиш и овес, и не съдържа формалдехид, оцветители или парфюм. За 88% от участвалите в изследване 1586 консуматори от България, Чехия и Румъния тази серия е ефикасна и те й се доверяват изцяло.

Пърхотът е хронично положение, което зависи от няколко фактора - секреция от мастните жлези (увеличени в кърмаческа, юношенска и зряла възраст), самостоятелна предразположеност и промени в микрофлората, разяснява проф. Димитър Господинов, началник катедра „ Дерматология “ в Медицинския университет в Плевен. Шампоанът на Revalid, така наречен „ синя серия “, възвръща салдото на скалпа, понижава лющенето и предотватява образуването на себум. Той съдържа дестилат от корени на коприва, пантенол и алантоин за дълготрайно унищожаване на пърхота.

 Revalid Revalid

Доц. Жана Казанджиева, специалист-дерматолог в Александровскса болница и клиника „ Евродерма “, показа „ швейцарското богатство “ - серията на Revalid срещу косопад. Тя се състои от шампоан и серум. И двата продукта съдържат Redensyl® („ Редензил “) – новаторска съставна част, която задейства стволовите кафези и способства израстването на нова коса. Съставката е обогатена с пелин от швейцарските алпи. Шампоанът съдържа две патентовани молекули с дестилат от лиственица и листа от зелен чай. Независими клинични проучвания пък потвърждават, че след 3-месечна приложимост на серума порастват до 28000 нови косъма. „ Редензил “ е естествена опция на интервенциите за трансплантация на коса “, показа доцент Казанджиева. Съставката усилва растежа на коса с 214%. „ Редензил “ е отличен в категорията Най-добра новаторска съставна част на Международната федерация на козметичните химици, в която членуват 48 сдружения от 74 страни.

 Revalid Revalid

Четиридесет % от мъжете страдат от загуба на коса още на 35 години, а до навършване на 60 години – 65% от тях, разясниха специалистите. Косопад се следи при сред 50% и 75% от дамите до 65-годишна възраст. За това има разнообразни аргументи – хормонални, стрес, възраст, инфекции и други Косата на здравия човек има 110000 – 150000 косъма и пораства на месец почти с 1 см, а на година – с 10 см. Ние губим към 100 косъма на ден. За проблем се смята, когато тази загуба е повече.

Косата има голямо значение за образуването на позитивна визия за нас самите. За някои хубавата коса е по-важна даже от парите. В американско изследване 43.2% от хората признават, че биха желали по-скоро гъста коса в сравнение с цялостен портфейл. Косата е издигната в фетиш още от древността. Египтяните разказват болести на косата (папируса на Еберс) и дават предписания за попречване на побеляването и опадането й (папируса на Хърст). Египетските стенописи пък демонстрират по какъв начин робите са грижат за косите на господарките си. Последните слагат на главите си специфични конуси, с цел да предпазят косата си от нездравословното въздействие на слънчевите лъчи, описа доцент Жана Казанджиева.

 Revalid Revalid

Богдана и Симеон от БГ радио забавляваха гостите на събитието с забавни обстоятелства, анекдоти и цитати за косата („ Много мъже имат повече коса в сравнение с разум “ на Уилям Шекспир; „ Имам малко коса, тъй като мозъкът ми е толкоз огромен, че избутва косата на открито “ на Силвио Берлускони). Те показаха попфилми и песни, които навършват четвърт век през 2019 година („ Форест Гъмп “, „ Криминале “, „ Четири сватби и едно заравяне “, „ Всичко, което желая за Коледа, си ти “) и включиха гостите в игри с награди: швейцарски шоколади с потвърдено качество. Едночасовият концерт на Любо Киров приключи с интерпретация на Happy Birthday. На финала обичаният български реализатор се пошегува, че би желал да има авторските права на тази ария.

 Revalid Revalid

„ Евофарма “ е фармацевтична организация, учредена през 1959 година от двама швейцарски специалисти. От първите букви на имената на единия от създателите й, Ернст Волгемуд, произлиза и името й. Днес 370 чиновници в 15 страни създават артикули в гастроентерологията, имунологията, неврологията и онкологията. Продажбите на „ Евофарма “ през 2018 година са 135 милиона евро. Централата е в Шафхаузен, Швейцария, а заводът за произвеждане – в региона „ Ементал “. Централна и Източна Европа са във фокуса на компанията още от началото. Днес в Борда на шефовете са двамата сина на създателя Волгемуд: единият е куратор на изложения, а другият – проектант.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР