Двадесет и един пътници на самолет, пътуващ от Казабланка до

...
Двадесет и един пътници на самолет, пътуващ от Казабланка до
Коментари Харесай

Мигранти приложиха хитър заговор, за да влязат в Европа

Двадесет и един пасажери на аероплан, пътуващ от Казабланка до Истанбул, съумяха да избягат на испанския балеарски остров Майорка посредством комплициран проект, задействан с триумф през уикенда.

Те напуснали самолета на " Ер Арабия Марок " малко, откакто той кацнал изключително в Палма де Майорка поради здравен проблем с пасажер на борда. Докато службите за спешна помощ евакуирали пациента, за който се твърди, че бил изпаднал в диабетна кома, мъжете съумели да слязат преди управляващите да провеждат отцепването на самолета на пистата.

След като бил прегледан, мароканският жител, поради който самолетът е кацнал изключително, се оказал в добра форма. Той е изписан и задържан за нелегално влизане в страната, оповестява испанската осведомителна организация " Ефе ". Неговият компаньон от самолета също се е опитал да избяга, само че е бил хванат, оповестява Majorca Daily Bulletin.

Не е известно дали проектът е бил повече от 151 души на борда на " Ербъс " 320 да се възползват от бягството или то е било замислено единствено от групата. В следствие испанската полиция е съумяла да залови 12 от тях, като останалите девет остават в неопределеност, прецизира Би Би Си.

Полицията проверява дали бягството на групата от самолета е било непринудено или комплициран скрит план за незаконна имиграция. Според проверяващите доктор на борда на самолета е удостоверил, че пасажер е изпаднал в диабетна кома, което е принудило екипажа да изиска изключително кацане. Следствието изследва дали това е било подправен сигнал или мароканският жител самичък е провокирал положението си, с цел да бъде поискано кацане на европейска територия.

Общият брой на забърканите е 24, в това число човек, задържан за нападателно държание в самолета. Около 60 вътрешни и интернационалните полета са били отклонени или забавени вследствие на случая. Летището е било затворено четири часа. Самолетът е траял към Турция с останалите пасажери.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР