Двадесет и един души бяха хоспитализирани в Северна Франция, а

...
Двадесет и един души бяха хоспитализирани в Северна Франция, а
Коментари Харесай

Инцидент по време на църковна меса

Двадесет и един души бяха приети в болница в Северна Франция, а двама от тях са в тежко положение, откакто бяха обгазени с въглероден оксид по време на коледна меса, съобщи Агенция Франс Прес.
По време на църковната гала в град Оаз в навечерието на Коледа няколко души са се оплакали от главоболие. При идването на коли за спешна помощ със незабавни медици, посетителите в църквата са били евакуирани в близко читалище, където всички миряни са били прегледани. От 72 души по-сериозно потърпевши са 19, които са били приети в болница. Двама от тях са в тежко положение. Единият от тях е подложен в барокамера с О2, съобщи БГНЕС.
Местният чиновник на службите за изключителни обстановки Никола Муген съобщи, че равнищата на въглероден оксид са били над 350 елементи на милион (ppm), като са били измерени навътре в църквата.
Причината за отравянето към момента не е открита. Местният кмет разпореди църквата да бъде затворена.
Въглеродният оксид е незабележим газ, който се получава при изгаряне на горива като въглища, дърва, дървени въглища, петрол, керосин, пропан или природен газ.
Уебсайтът на Комисията за сигурност на потребителските артикули в Съединени американски щати показва, че излагането на устойчиви концентрации на CO над 150 до 200 ppm може да докара до дезориентация, безсъзнание и даже гибел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР