Двадесет и четири часова обща стачка, организирана от синдикатите в

...
Двадесет и четири часова обща стачка, организирана от синдикатите в
Коментари Харесай

Обща стачка блокира Гърция

Двадесет и четири часова обща стачка, проведена от синдикатите в частния и държавния бранш на Гърция през днешния ден, 9 ноември,ще наруши даването на огромна част от услуги в страната, оповестяват гръцките медии.

Профсъюзите оповестиха стачката с искане държавното управление да вземе ограничения в поддръжка на работещите поради внезапното нарастване на цените.

Синдикатите поканиха трудещите се да се включат в протест в сряда преди обед в Атина, оповестява гръцкото издание „ Катимерини. “

Авиационните управляващи оповестиха нощес, че ръководителите на полети и чиновниците на гражданската авиация въпреки всичко няма да вземат участие в стачката. Така анулирането на вътрешните и интернационалните полети, както и измененията в разписанията на полетите, оповестени от главните гръцки самолетни компании за през днешния ден, ще бъдат поправени, като доста полети ще бъдат осъществени. Пътуващите бяха посъветвани да се свържат с самолетните компании, осведоми Асошиейтед прес.

Синдикатите на публичния превоз в Атина споделиха нощес, че удължават часовете, в които ще стачкуват.

Гръцките синдикати упорстват за по-ниски налози и нарастване на минималната работна заплата, която сега възлиза на малко над 700 евро на месец.

„ Работниците в страната ни, както в държавния, по този начин и в частния бранш, се борят с високите цени, които задушават семействата и жителите “, уточни в изказване Конфедерацията на профсъюзите на държавните чиновници. В изказването се споделя още, че по-високите разноски за сила, горива и съществени артикули понижават заплатите на служащите.

Стачката ще наруши работата на градския превоз в Атина. Таксиметровите водачи също се включват в 24-часовия митинг. Фериботите за и от гръцките острови останат в пристанищата от среднощ във вторник до среднощ в сряда.

Държавните учебни заведения и лечебните заведения също се включват в стачката, както и чиновници от средствата за всеобща информация.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР