Двадесет държави обещаха да изпратят нова военна помощ за Украйна,

...
Двадесет държави обещаха да изпратят нова военна помощ за Украйна,
Коментари Харесай

Критично необходимa. 20 държави обещаха нова военна помощ за Украйна

Двадесет страни дадоха обещание да изпратят нова военна помощ за Украйна, които да оказват помощ на страната да се отблъсне продължаващата съветска военна експанзия. Това заяви министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин късно в понеделник след края на втората среща на Контактната група за защита на Украйна.

Сред страните, поели ангажимент, са Италия, Дания, Гърция, Норвегия и Полша. Те ще дарят на Украйна "критично нужни артилерийски муниции, системи за брегова защита, танкове и други бронирани транспортни средства ".

"Други [от страните] поеха нови задължения за образование на украинските сили и поддържане на нейните военни системи ", сподели Остин.

По думите му Дания се е съгласила да даде на Украйна противокорабни ракетни установки Harpoon и ракети за тях, с цел да "помогне на Украйна да отбрани крайбрежията си ". Чехия се е заела да подари на Украйна "ударни хеликоптери, танкове и ракетни системи ".

Остин добави още, че потребностите на Украйна не са се трансформирали доста от предходната среща до момента и че войната продължава да се води най-много от артилерията, поддържана от танкове, дронове и друго съоръжение.

"В тази си фаза борбата в действителност се управлява от артилерията, видяхме сериозна замяна на артилерийски огън през последните няколко седмици ", сподели американският боен министър.

Той добави, че идната среща на Контактната група за защита на Украйна ще се организира на 15 юни по време на срещата на министрите от НАТО в Брюксел.

По време на диалозите ръководителят на Обединените началник-щабовете на Съединени американски щати военачалник Марк Мили даде и настояща информация за увеличеното наличие на Съединени американски щати в Европа след нахлуването на Русия в Украйна в края на февруари.

Миналата есен в Европа бяха ситуирани почти 78 000 американски бойци. По думите на Мили към днешна дата техният брой е повишен до 102 000. Съединени американски щати имат в района и 24 надводни кораба, 4 подводници, 12 бойни ескадрили, 2 бойни авиационни единици и 6 бойни екипа на армейската бригада, дружно с техните управлението на дивизии и корпуси.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР