Два златни медала и първо място в отборното класиране спечелиха

...
Два златни медала и първо място в отборното класиране спечелиха
Коментари Харесай

Два златни медала и първо място за нашите математици от олимпиада в Малайзия

Два златни медала и първо място в отборното класиране завоюваха шестокласници от Софийската математическа гимназия от олимпиада в Малайзия. В надпреварата взеха присъединяване близо 600 деца от 12 страни.

Българският тим кацна през днешния ден на летище София, а всеки от четиримата състезатели имаше по няколко награди.

Българска национална телевизия: Колко медала завоюва.Елена Димитрова, 12 год. ученичка в СМГ: Два златни и още един сребърен. - Защо реши да се занимаваш с математика - тъй като ми харесва и обичам да вземам решение задания.Светослав Развигоров, 12 години. Тази купа е за отборното съревнование, тъй като станахме първи. На самото съревнование успяхме да се сработим доста добре и да вземем 70 от 100 точки.Марин Христов, 11 год. възпитаник в СМГ: На самостоятелното бяха по-трудни дилемите и времето не стигна. А на отборното, успяхме да си ги разпределим и се получиха нещата. Борис Гачевски: 12 год. възпитаник в СМГ: Как се чувстваш в този момент? - Много добре, поради всичко което спечелихме. - Лесно ли е да се завоюва орден от интернационална олимпиада по математика? - Не е елементарно. Изисква доста труд и старания, и доста подготовки.
Това е първото показване на тима на интернационално съревнование, а времето за подготовка е било единствено месец и половина.
Катя Илиева, зам.-директор образователна активност в СМГ: Победата е извънредно огромна и завоеванието е извънредно огромно. В същина тима на България е преди всичко.
- Как се осъществят спечелилите от олимпиадите в СМГ по-късно?
- Обикновено нашите възпитаници се осъществят прелестно, те са извънредно сполучливи възпитаници и те са спечелили и в живота.
След триумфа от Малайзия младите математици стартират подготовката си за последващо състезание – Националните пролетни надпревари по математика.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР