Два златни, два сребърни и един бронзов медал завоюваха българските

...
Два златни, два сребърни и един бронзов медал завоюваха българските
Коментари Харесай

Българчета спечелиха 5 медала на олимпиада по астрономия и астрофизика в Китай

Два златни, два сребърни и един бронзов орден завоюваха българските възпитаници от националния ни тим на Международната олимпиада по астрономия и астрофизика, която се състоя в Пекин, Китай, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Златни медали са спечелили Георги Александров от 12-и клас на Софийската математическа гимназия (СМГ) и Стефан Иванов от 12-и клас на ППМГ " Акад. Никола Обрешков " в Бургас. Сребърни медали са завоювали Владимира Иринчева от 12-и клас на ПЧМГ София и Петър Димитров от 12-и клас на Националната природо-математическа гимназия " Акад. Любомир Чакалов " в София. Бронзовият орден е заслужил Денислав Георгиев - възпитаник в 12-и клас на СМГ.

Тази година българските възпитаници са се съревновавали на олимпиадата в Китай с над 250 състезатели от 50 страни в мощна конкуренция.

Ръководители на българския училищен тим са Никола Каравасилев от Физическия факултет на Софийския университет " Климент Охридски " и Захари Дончев от Института по астрономия към Българска академия на науките. Те са определили като чудесно представянето на тима, което е най-хубавото на наши възпитаници до в този момент на Международната олимпиада по астрономия и астрофизика.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР