Два завода за акумулаторни батерии от ново поколение, разработени по

...
Два завода за акумулаторни батерии от ново поколение, разработени по
Коментари Харесай

Франция и Германия с общ проект за производство на батерии за електромобили от ново поколение

Два завода за акумулаторни акумулатори от ново потомство, създадени по френско-германски план, ще бъдат издигнати надлежно във Франция през 2022 година и в Германия през 2024 година. Това заяви френският министър на стопанската система и финансите Брюно льо Мер след втора среща на Френско-германския стопански и финансов съвет, съобщи ТАСС.
" Заедно с (министъра на стопанската система и енергетиката на Германия) Петер Алтмайер взехме решение първият цех, където ще работят 2000 души, да бъде издигнат във Франция през 2022 година. Вторият цех за произвеждане на акумулаторни акумулатори ще се появи в Германия през 2024 година ", уточни Льо Мер.
Министърът добави, че пилотно произвеждане на новите европейски батерии ще има още до края на 2019 година в района Нова Аквитания в Южна Франция, предава Българска телеграфна агенция.
По предварителни данни в началото ще се вършат усъвършенствани течни акумулатори, сходни на тези, които към този момент се употребяват в автомобилната промишленост. От 2025-2026 година страните чакат да стартират да основават твърди, по-енергоемки и екологосъобразни акумулатори. Засега технологията на тяхното произвеждане е в развой на създаване.
Инициативата е част от паневропейски план за конкуриране на Азия на пазара на акумулатори.
Брюно льо Мер, представен от Ройтерс, заяви също, че Франция и Германия са съгласували тактика в отговор на световното икономическо закъснение в миг на интернационалните търговски проблеми, само че имат различия за бързината на дейностите.
Френският министър уточни, че тактиката е основана на три стълба: " да продължи намаляването на държавния дълг, където е належащо. И подобен е казусът е във Франция; да продължи използването на структурни промени, както вършим във Франция; да има бюджетни политики, които могат да поемат щафетата от паричната политика ".
Той обаче добави, че макар съгласувания метод остава отворен дебатът по графика за деяние.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР