Двa вулканa в Индонезия изхвърлят лава по склоновете си. Мерапи

...
Двa вулканa в Индонезия изхвърлят лава по склоновете си. Мерапи
Коментари Харесай

Изригнаха два вулкана в Индонезия

Двa вулканa в Индонезия изхвърлят лава по скатовете си. Мерапи на основния остров Ява изригна, а няколко часа по-рано, Карангетанг на остров Сиау в Сулавеси също изригна, което предизвика подготовка за евакуация, оповестява New Indian Express:.
Властите уголемяват рисковата зона на към 4 километра от неговия кратер. Няма известия за жертви или вреди. В Индонезия има 130 дейни вулкана.
Индонезийските управляващи оповестиха изключително състояние на остров Сиау евакуирани са на над 100 души, оповестяват управляващите.
Лавата е препречила пътищата към селищата Батубулан и Беба, в северозападната част на острова, които понастоящем са налични единствено по море.
Активността на вулкана Карангетанг, висок 1974 метра, се усилва от ноември, а изригванията се ускоряват през последните дни. Това е един от най-активните вулкани в Индонезия.
Последното огромно изригване на Мерапи е през 2010 година, умират повече от 300 души и към 280 000 други да се изтеглят.
Това е най-мощното изригване на Мерапи от 1930 година, в което са починали към 1300 души, а друго изригване през 1994 година лишава 60 живота.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР