Два военно-транспортни самолета С-27J "Спартан" с екипажи от състава на

...
Два военно-транспортни самолета С-27J "Спартан" с екипажи от състава на
Коментари Харесай

Със самолети Спартан България транспортира хуманитарна помощ до Хърватия

Два военно-транспортни самолета С-27J "Спартан " с екипажи от състава на Военновъздушните сили са изхвърчали тази заран, с цел да превозят филантропична помощ от България за бедстващите след земетресенията в Хърватия. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Да поздравят екипажите преди излитането на авиобаза "Враждебна " са пристигнали началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и заместник-командирът на Военновъздушните сили бригаден военачалник Петьо Мирчев.

"Започваме годината с виновна задача. Искам да благопожелавам новата година на екипажите, да им пожелая триумф и все по този начин да извършват дилемите. Още при започване на пандемията военно-транспортната авиация беше първата, която реагира - за доста малко време бяха превозени курсантите, които бяха на образование по "Еразъм " в разнообразни страни. Нека да има изправни самолети, подготвени водачи и механически състав и да потвърдим, че обществото постоянно може да разчита на Българската войска ", е споделил адмирал Ефтимов.

Той е пояснил, че през днешния ден ще бъдат изпълнени общо три полета за транспорт на филантропична помощ до Хърватия. След завръщането на двата самолета, единият ще бъде претрупан още веднъж, с цел да извърши и транспортира и последната пратка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР