Два влака последователно пометоха кола на железопътен прелез край Стара

...
Два влака последователно пометоха кола на железопътен прелез край Стара
Коментари Харесай

Два влака блъснаха кола на жп прелез край Стара Загора


Два влака поредно пометоха кола на железопътен прелез край Стара Загора. Починал е 60-годишният водач на колата, съобщи в. "24 часа ".

Инцидентът се е случил в региона на старозагорското село Михайлово. Според очевидци бариерата на прелеза е била спусната, а колата е пробвала да премине.

Понеже на това място линията е двойна, съвсем по едно и също време по нея са се движили 2 композиции. По лявата линия в посока София първи минал тогавашният експерс "Слънчев бряг " и сегашен бърз трен от Бургас за София. От гара Михайлово той трябвало да продължи за Пловдив, като заобиколи през Димитровград, с цел да избегне ремонтите работи на стоманения път след гара Оризово. На няколко минути след него се движил пътнически трен в същата посока, който трябвало да стигне до гара Оризово, а пасажерите му да не престават към Пловдив с рейс.

Заради това стичане на събитията лекият автомобил на прелеза бил ударен 2 пъти и водачът му нямал късмет да оцелее.

Колата е била с газова уредба. Има приключване на газ от нея и сега към мястото пътуват пожарникари от Стара Загора.

Двата влака сега са спрени на гара Михайлово. Извършва се оглед. Железопътният прелез е на пътя сред селата Борово и Михайлово и е сигнализиран с бариери, които най-вероятно са били спуснати, само че водачът опитал да ги заобиколи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР