Два високо проходими автомобила, багер, спасителна платформа с вишка, два

...
Два високо проходими автомобила, багер, спасителна платформа с вишка, два
Коментари Харесай

Община Монтана получи 7 машини за рискови ситуации

Два високо проходими автомобила, екскаватор, избавителна платформа с вишка, два мини челни товарача и селскостопански трактор са новата техника в парка на общинското дружество „ Чистота” в Монтана.
Оборудването бе показано от кмета Златко Живков пред публицисти. В изказването си той разясни, че новите транспортни средства са доставени по план за трансгранично съдействие сред Монтана и румънската община Моцацей, който би трябвало да завърши през март идната година. Общият бюджет на плана е 773 960 евро като 421 хиляди от тях ще усвои община Монтана. Оборудването ще помогне за по-добро ръководство на дейностите в рискови обстановки и в труднодостъпни хълмисти терени. Ще бъде направено и управление за подготовка на жителите при бедствия и извършени образования за доброволци на разменни гостувания в двата партньорски града.
„ Това е третият план, посредством който се обновява автопарка на общинското дружество „ Чистота”. Техниката в него се употребява интензивно, защото потенциалът на комуналните услуги в града се усилва непрестанно. Оборудването се износва бързо, по тази причина планове като този са извънредно значими за нас”, сподели още Живков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР