Два украински дрона са свалени над Московска област, казва Русия

...
Руското министерство на отбраната твърди, че е осуетило нападение с
Коментари Харесай

Руското министерство на отбраната твърди, че е осуетило нападение с украински дронове, след като свали два дрона над Московска област.

Други два безпилотни летателни апарата са били прихванати над района на Брянск, североизточно от украинската граница, се добавя.

Полетите бяха временно спрени до и от летищата на Москва рано във вторник, каза министерството.

Въздушното пространство над Москва беше затворено няколко пъти през последните дни поради съобщения за ударите с дронове стават по-редовни.

Министерството на отбраната също така каза, че руски военен самолет е унищожил украински разузнавателен катер в Черно море, който е плавал близо до руски съоръжения за производство на газ.

Рано във вторник кметът на Москва Сергей Собянин каза, че руската противовъздушна отбрана е свалила два дрона западно от столицата в районите Красногорск и Шасти.

Не се съобщава за ранени при атаките и Украйна не е коментирала.

Въпреки че Украйна не е поела отговорност за конкретни удари с дронове президентът Володимир Зеленски каза по-рано, че атаките на руска територия са „неизбежен, естествен и абсолютно справедлив процес“.

В събота флагман Руски бомбардировач с далечен обсег е бил унищожен при нападение на украински дрон, според доклади.

Изображения, публикувани в социалните медии и анализирани от BBC Verify, показват Туполев Ту-22 при пожар в авиобаза Солци-2, южно от Санкт Петербург.

Москва каза, че дрон е бил ударен от стрелково оръжие, но е успял да „повреди“ самолет .

Руският бомбардировач Ту-22, който беше унищожен, може да се движи със скорост два пъти по-висока от скоростта на звука и е използван широко от Русия за нападение над градове в Украйна.Какво знаем за атаките с дронове в Русия? Украински дрон рани 5 на гарата - Русия. Седем мъртви, 144 ранени при удар срещу театър в Украйна

Министерството на отбраната на Москва се казва в изявление че нападение от „БПЛА тип хеликоптер“ е извършено около 10:00 часа московско време (08:00 BST) в събота. като „военно летище в района на Новгород“, където се намира Солци-2.

"БПЛА е открит от наблюдателния пункт на летището и е ударен с малки -стрелба с оръжия", каза министерството.

"Един самолет е повреден; няма жертви в резултат на терористичния акт."

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР