Два турски наблюдателни пункта са под обстрел в сирийската провинция

...
Два турски наблюдателни пункта са под обстрел в сирийската провинция
Коментари Харесай

Ердоган: Два наблюдателни пункта, принадлежащи на Турция са под обстрел в Идлиб

Два турски наблюдателни пункта са под обстрел в сирийската провинция Идлиб, предава TACC, представена от " Фокус ". Това съобщи президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

``
реклама

" Деветият и десетият наблюдателни пунктове (на Турция) в Идлиб бяха атакувани. След срещата ни с Путин бяха издадени нужните предизвестия (към проправителствените сили) “, съобщи президента пред локални медии. Ердоган акцентира, че в Идлиб се развива неподходяща за Анкара обстановка.

„ Събитията в Идлиб се развиват не по този начин, както бихме желали. Те са и причина за всеобщ приток на сирийски бежанци в Турция “, добави той.

По въпроса за основаването на зона за сигурност в Северна Сирия, Ердоган означи, че военните на Вашингтон и Анкара и не престават да разискват детайлите на плана.

" По-рано говорихме с Тръмп, че ширината на тази зона ще бъде 20 благи (32 км). Тогава американските военни желаеха да стеснят зоната. Скоро ще се организира Общо заседание на Организация на обединените нации, в границите на което Тръмп и аз още веднъж ще се срещнем и ще обсъдим тези проблеми, ", сподели Ердоган.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР