Два центъра за хора, страдащи от деменция, отварят врати във

...
Два центъра за хора, страдащи от деменция, отварят врати във
Коментари Харесай

Във Варна откриват два центъра за болни от деменция

Два центъра за хора , страдащи от деменция , отварят порти във Варна , заяви ръководителят на плана Ася Георгиева.

Единият е с потенциал 40 души и ще обгрижва клиентите единствено денем, без събота и неделя . Те могат да употребяват услугите му както за 8, по този начин и за 4 часа . Този център е за хора с по-лека форма на деменция, посочи Георгиева. По думите й, с цел да бъдат записани, клиентите би трябвало да са навършили 66 години и да имат адресна регистрация във Варна.

В другия център ползвателите на услугата ще разчитат на 24-часова грижа , добави Георгиева. Ще бъдат одобрявани хора с по-тежки форми на болестта. Капацитетът му е за 15 души.

В двата центъра ще работят екипи от медицински сестри, болногледачи, доктор, обществени служащи. Допустимо е клиентите да имат и съпътстващи болести.

Проектът за разкриването на новите обществени услуги, чиято стойност е 671 000 лв. , е финансиран по програмата за развиване на човешките запаси.

Неговата дълготрайност е една година – до 30 юни 2023 година След това ще бъде направена поръчка двата центъра да станат държавно делигирана активност, уточни зам.-кметът на Варна Коста Базитов. Ако тази стъпка не бъде задоволена, финансирането на услугите ще поеме общината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР