Два центъра за деца с увреждания с потребност от постоянни

...
Два центъра за деца с увреждания с потребност от постоянни
Коментари Харесай

Изграждат два центъра за деца с увреждания в Стара Загора

Два центъра за деца с увреждания с нужда от непрекъснати медицински грижи ще бъдат построени в Стара Загора. Те ще бъдат по план „ Изграждане на инфраструктура за даване на профилирана здравно-социална грижа за деца с увреждания-2 ”, който ще се извършва от Министерството на здравеопазването и е финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година Бюджетът му възлиза на 6 000 000 лв..

Проектът има отношение към процеса по деинституционализация като се основават условия за подмяна на институционалния модел на грижа за деца с грижа в среда, близка до фамилната. В осъществяване на плана на децата с увреждания от домовете за медико-социални грижи за деца и от общността ще бъдат обезпечени обществено включване и еднакъв достъп до услуги.

Като резултат от осъществяването на плана се чака построяването на районна инфраструктура на резидентни интегрирани здравно-социални услуги в общността , съобразени със характерните потребности на децата с увреждания.

В осъществяване на плана Министерството на здравеопазването подписа три контракта за осъществяване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) за създаване на 10 центъра за профилирана здравно-социална грижа за деца с увреждания с нужда от непрекъснати медицински грижи –  в градовете Бургас, Ямбол и Сливен, Казанлък – 2 броя,   Стара Загора - 2 броя , Благоевград, Кюстендил и Видин, както и за профилирана здравно-социална грижа за деца с високорисково държание и нужда от специфични здравни грижи – в Кюстендил.

Предстои да бъдат подписани контракти за осъществяване на инженеринг за създаване на още 2 центъра – в Разград и Силистра.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР