Два трупа - на 17-годишно момиче и 62-годишния й баща

...
Два трупа - на 17-годишно момиче и 62-годишния й баща
Коментари Харесай

Излязоха зловещи подробности за двойното убийство в Сливен

Два натрупа - на 17-годишно момиче и 62-годишния й татко хвърлиха в суматоха жителите на новозагорската село Брястово, на злокобната панорама се натъкнал кметът Станко Стоянов след сигнал, че неотдавна пенсиониралият се чиновник в енергийно сдружение Йонко Петков от два дни не бил излизал от вкъщи си, написа " Монитор ".

Селският властник намерил по обяд в четвъртък първо натрупа на Моника, който бил увит с одеяла върху леглото й в бащиния дом най-после на Брястово. Час по-късно, след идването на оперативно-следствената група от районно управление (на МВР) „ Полиция “ – Нова Загора криминалистите разкрили и тялото на Йонко, увиснало на кука в гаража.В същото помещение намерили лопата и секира, по чийто железни елементи имало кървави следи.

По първични данни гибелта на бащата и дъщерята е настъпила на 3 октомври, към момента не са подготвени резултатите от съдебно-медицинската експертиза. От сливенската окръжна прокуратура, където е формирано досъдебно произвеждане потвърдиха, че в облеклата на Йонко Петков е открита предсмъртна записка с детайлности към разигралата се покруса.

В Брястово, където живеят едвам 312 души са безапелационни, че другояче кроткият и добросърдечен Йонко не е издържал на проточилия се от три години тормоз от страна на щерката, която била под въздействие на все по-силни опиати. Преди десетина дни Петков за следващ път споделил с кмета, че е „ вдигнал ръце “ от Моника. Чудел се дали да не я заведе на психиатър в радневската болница. Оплакал се, че все по-често при отвод да й даде пари тя хвърля по него чинии и ножове, на няколко пъти го били виждали с изподрано лице.

Заради издевателството преди половин години майката на Моника, 60-годишната Венета Тончева си събрала багажа и отпътувала да живее в Стара Загора при двете си по-големи щерки Димитрина и Калина. Останалият самичък Йонко Петков всяка утрин карал щерка си с кола до Нова Загора, където тя учела в професионалната гимназия по техника и технологии „ Атанас Димитров “ и даже ходел да я взема назад след края на часовете. Жители на Брястово описват, че още на 26 септември от учебното заведение позвънили на Петков, с цел да схванат по каква причина Моника не идва там. Човекът споделил пред другари, че ден по-рано й дал последните си пари и тя се запиляла в незнайна посока. Директорът на ПГТТ „ Атанас Димитров “ Станка Динева единствено удостовери, че момичето е било в единадесети клас със компетентност „ Компютърни техники и технологии “ и побърза да приключи телефонния диалог. Неофициално от районния инспекторат в Сливен обясниха, че в петък в Нова Загора е бил изпратен екип от психолози, който да се срещне със съучениците на убитото момиче.

Поемните лица разясняват, че гибелта на Моника е била вследствие на няколко удара по темето, те били нанесени най-вероятно с металните елементи на лопатата и брадвата, които са открити в гаража край натрупа на Йонко.

Преди да се самоубие бащата завил натрупа на щерка си с одеяло и притворил входната врата на къщата, само че не я заключил. Никой не е чул абсурда тъй като съседите този ден били в Нова Загора.

„ Всички знаеха, че Моника се друса и по тази причина избраха да я заобикалят. Тя дружеше повече с няколко циганчета, които също шмъркат и се боцкат. Знаехме,че в последно време бяга от учебно заведение, само че какво можехме да създадем, откакто й татко й не смееше да се скара… “, разяснява връстник на убитата тийнейджърка от Брястово.

В дневника на персоналната й страничка във Facebook нейна другарка написа: „ Обичам те, не съумях да ти го кажа нито веднъж... Лудо, лъчезарно и занимателно момиче. Думи не стигат да опиша какво е възприятието, тъй като в никакъв случай не съм си представяла, че с теб може да се случи тъкмо това. Спомням си, когато се запознахме в 5 клас, не се харесвахме въобще, само че не след дълго намерихме метод да поддържаме връзка и се сближихме. Карахме се, не сме си говорили доста, оставяхме се, само че не за дълго. Спомням си, когато се прибирахме дружно от учебно заведение и ходихме по магазините…Спомням си те... Усмихната, забавляваща се по личен метод, може би от време на време неразбрана от другите, само че теб не те беше грижа кой какво мисли. Живееше си за мига, мощно, дразнещо дребосъче. Дребно, само че нездравословно, хаха.. Обичам те... За първи и финален път. Почивай в мир, сладка... “.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР