Два ТИР-а с български регистрационни номера са се сблъскали и

...
Два ТИР-а с български регистрационни номера са се сблъскали и
Коментари Харесай

Два български тира катастрофираха в Румъния, загина единият от шофьорите

Два ТИР-а с български регистрационни номера са се сблъскали и преобърнали на пътя Гюргево-Букурещ наоколо до селището Узуну, съобщи румънската осведомителна организация агенция Аджерпрес, като се базира на представителя на Окръжния инспекторат на полицията в Гюргево Кристиан Шуца.

При злополуката единият водач, на 33 години, е умрял, а другият - на 47 години, е бил откаран с хеликоптер в болница в Букурещ, показва Българска телеграфна агенция.

Спукване на гума на единия от камионите е предизвикало тежкия пътен случай. Говорителят на Окръжния инспекторат на полицията в Гюргево посочи, че вследствие на спукването на предна лява гума единият от водачите е изгубил надзор над камиона. Превозното средство е скъсало мантинелата, която разделя двете платна, и се е блъснало в насрещното платно в различен ТИР, който също се оказал с българска регистрация. От удара единият ТИР се преобърнал в канавката в платното в посока Гюргево, а другият - на пътното платно в посока Букурещ. Единият от камионите е бил претрупан с бутилки, а другият е бил празен. Движението е било блокирано в двете направления в продължение на час и половина поради злополуката. От Министерството на външните работи на България потвърдиха за случая. 

Посолството на Република България в Букурещ е в контакт с локалните управляващи по случая.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР