Два телефона са били иззети по време на претърсването и

...
Два телефона са били иззети по време на претърсването и
Коментари Харесай

Николай Стайков, АКФ: Нотариуса е бил в клуб SS дни преди покушението

Два телефона са били конфискувани по време на претърсването и огледа на клуба SS . Мартин Божанов-Нотариуса е имал минимум 4-5 телефона, като единствено Николай Стайков от АКФ има три. Това стана ясно от думите му пред Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет, която през днешния ден се занима с проблема активността на Нотариуса и неговия клуб SS. Стайков категорично първоначално съобщи, че няма да приказва с имена, защото към момента става въпрос за непроверена информация.

Какво сподели Стайков пред магистратите . Преобладават въпросите:

За Нотариуса:

Освен повече от конфискуваните два телефона, за които проверяващите потвърдиха, има и още. Защо те не влизат в конфискуваното? Има ли това връзка с единия час забавяне, с който е подаден сигнала за убийството му.

Мартин Божанов е употребявал наследник буркан - само че дали го е употребявал или някои му го е дал не се знае. Влизал е умерено на паркинга на някогашната Специализирана наказателна прокуратура, обикалял е с защита. Това, което трябвало да се ревизира е дали е имал статут на осведомител и дали е сътрудничел на органите на Министерство на вътрешните работи.
 Иззеха документи и компютри от клуба на Нотариуса Обновена
Иззеха документи и компютри от клуба на Нотариуса

Мястото е покрай някогашния профилиран съд, за което се знае, че е събирало магистрати на секрети срещи

Клуб SS

Клубът е бил употребен от Нотариуса даже и няколко дни преди да бъде убит , само че го е употребявал доста деликатно след оповестението на случая " Осемте джуджета " и диалога му с АКФ. Въпрос, който би трябвало да бъде заложен към Столична дирекция на вътрешните работи е имало ли е полицейски коли, които са пазели към заведението, каквато процедура имаше и пред заведението " Осемте джуджета ". В АКФ имат свидетелства за това.

Стайков не счита, че е правилно да се размятат описи с имена, по тази причина и съобщи, че не разполага с подобен с имена на магистрати, който да бъде удостовери обществено. Също по този начин не разполага и с никакви съответни обстоятелства за наличие на политици нито с карти за клуба, нито в телефона на Нотариуса.
 При Сарафов няма лист с поканените в клуб SS
При Сарафов няма лист с поканените в клуб SS

Такива описи могат да се употребяват за операции

Фирмите

Около Мартин Божанов е имало мрежа от компании, която може да бъде проследена. Но от АКФ в тази посока имат въпроси и към Национална агенция за приходите, защото доста малко от компаниите на Божанов са подавали наложителните финансови доклади към Търговския указател. Допълнително би трябвало да се пита ДАНС в частта профилирана антикорупционна част , дали пазят информация за дейности на компаниите на Божанов. От имотни измами Нотариуса минал към по-големи измами - до решение на наказателни проблеми с огромен веществен адрес посредством подкупване на съдии, а и посредством избор на оценители/вещи лица. Стайков насочи към банкрута на КТБ, Манджуков против Инвестбанк, а и делата за конфискация на активите на Брендо и фамилията му, настоявайки да се наблюдава пътя на парите, в това число и към проведените изявления в медии, посредством които се оказва напън.

Стайков даде и малко предистория, като показа, че след, която е една осветлен скица за въздействие върху правосъдната система, в този момент с убийството на Мартин Божанов-Нотариуса прокуратурата и правосъдната система имат втори късмет да разплетат абсурда с убийството на Нотариуса. Самото следствие на Нотариуса още, до момента в който бил жив почнал след проблема " Осемте джуджета ", което следствие почнало сред него, Ивайла Бакалова и няколко юристи, които били обезпокоени към задържането на брачна половинка на Бакалова - Веселин Денков. Веднага се появила информация, че стартират да изникват медиатори, оферти за ходатайство за решение на избрани проблеми в правосъдната система и за смяна на мярката за неотклонение на Денков.

В момента, в който Ивайла Бакалова донесла записа с Нотариуса и Емил Писков, тогава станало ясно, че става въпрос за експерти. Никой от АКФ не е получавал закани за следствието, което водили, само че имало другарски жестове и подмятания. Започнали обаче да се появяват закани към Ивайла Бакалова.

Николай Стайков е дал и записите на ГДБОП, както и спомагателна информация, която също е била предоставена на службите.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР