Два търговски кораба се отклониха курса си в Червено море

...
Два търговски кораба се отклониха курса си в Червено море
Коментари Харесай

Два кораба се отклониха в Червено море, след като хутите отвлякоха автовоз

Два търговски кораба се отклониха курса си в Червено море и Аденския залив . Те са били свързани със същата компания, чийто транспортен съд бе отвлечен от йеменските хути, съгласно данни от уеб сайтове, следящи морския трафик и английската компания за морска сигурност Ambrey.

В неделя Израел съобщи, че, притежаван от Англия и ръководен от Япония в южната част на Червено море, описвайки случая като " ирански терористичен акт " с последствия за интернационалната морска сигурност.

Хутите, съдружник на Техеран, потвърдиха, че са заловили транспортен съд в този регион, само че го описаха като израелски.

Говорителят на държавното управление на Япония в понеделник удостовери залавянето на кораба Galaxy Leader, ръководен от Nippon Yusen, добавяйки, че Япония се обръща към хутите, до момента в който търси помощта на саудитските, оманските и иранските управляващи, с цел да работят за бързото освобождение на кораба и неговия екипаж.

Два други кораба, също посочени като търговски ръководени от Ray Car Carriers, Glovis Star и Hermes Leader , отклониха своите плавателни направления в неделя, заяви английската организация Ambry в понеделник.

Hermes Leader беше поел курс на юг от Ништун в Йемен, когато смени посоката си на придвижване.

" Корабът продължи да плава назад към мястото, откъдето беше пристигнал, означавайки като нова дестинация Хамбантота, Шри Ланка ", заяви Ambry. " Корабът претърпя най-малко четиридневно спиране на работата и измина спомагателни 1876 морски благи. "

Glovis Star се носеше няколко часа в Червено море, преди да продължи пътуването си, демонстрираха данни уеб страницата за следене на кораби в понеделник.

Galaxy Maritime Ltd, която е посочена в транспортните регистри като автентичен притежател на Galaxy Leader, не отговори незабавно на искане за коментар.

Ръководството на хутите предходната седмица съобщи, че техните сили ще подхващат нови офанзиви против Израел и че могат да нападат израелски кораби в Червено море и протока Баб ал-Мандеб.

Американската морска администрация MARAD в известие съобщи, че Galaxy Leader е бил похитен на към 50 благи западно от следеното от хутите пристанище Ходейда, добавяйки, че корабите би трябвало да " демонстрират нараснало внимание, когато минават през тази зона ".

" Вчера видяхме нов казус - за първи път видяхме (едно) публично известие за пирати, завладяли транспортен съд в намерено море, което съгласно мен е огромна опасност за интернационалното право и ред ", сподели израелският президент Исак Херцог в мнения в понеделник, говорейки за Galaxy Leader.
 Министерство на вътрешните работи удостовери за двама българи на борда на отвлечения в Червено море транспортен съд
Министерство на вътрешните работи удостовери за двама българи на борда на отвлечения в Червено море транспортен съд

Вътрешното министерство прави и дисциплинарни инспекции за полицейско насилие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР